Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Slovakia: 25 rokov od spustenia výroby

Najvýznamnejší a najväčší zamestnávateľ na Slovensku, Volkswagen Slovakia, oslavuje v súčasnosti 25 rokov od začiatku výroby v Devínskej Novej Vsi.

Továreň Volkswagen Slovakia sa počas 25 rokov stala oporou značky v jej celosvetových plánoch. Pri príležitosti výročia sa stretli slovenský premiér Robert Fico a člen predstavenstva Volkswagenu Thomas Ulbrich.

Továreň v Bratislave patrí medzi najväčšie produkčné miesta značky Volkswagen na svete. Nedávno pridali do produkcie novú výrobnú a montážnu halu. Výroba začala v bývalých továrňach BAZ (Bratislavské Automobilové Závody) už v roku 1991.

Z montážnej linky odvtedy zišlo viac ako 4,5 milióna vozidiel a vyrábali tu už 13 rôznych modelov. S automobilmi tu vyrábajú tiež prevodovky, ktorých z výrobných pásov zišlo od začiatku produkcie viac ako 7 miliónov kusov.

Volkswagen Slovakia 25 rokov Volkswagen Slovakia 25 rokov

V Bratislave dnes vyrábajú luxusné SUV Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne, Audi Q7 a rodinné mini vozidlá Volkswagen up!, Seat Mii a Škoda Citigo. Volkswagen tu investoval už viac ako 3 miliardy eur.

Do konca roka plánujú preinvestovať ešte 1,5 miliardy eur do nových moderných technológií a rozšírenia výroby. Ralf Sacht, predseda predstavenstva Volkswagen Slovakia, zdôraznil dôležitosť prevádzky.

V roku 1991 začali s produkciu Volkswagenu Passat B3. O 3 roky neskôr pridali do ponuky model Golf a výrobu prevodoviek. V roku 1998 premenovali spoločnosť na Volkswagen Slovakia. O rok neskôr začali s produkciou prevodoviek v továrni v Martine.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov