Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo S90: koncept interiéru

Na autosalóne v Pekingu predstavili zástupcovia Volva koncept interiéru nového modelu S90. Tento interiér však v novinke nenájdete. Aspoň zatiaľ nie. Reakcie potenciálnych zákazníkov to však môžu zmeniť.

Autá značky Volvo boli vždy považované za jedny z najbezpečnejších. Volvo sa rozhodlo k bezpečnosti pridať umelecké spracovanie a pocit luxusu a na autosalóne v Pekingu predstavilo výnimočný interiér určený pre luxusný sedan S90. Interiér by mohol byť k dispozícii v novej verzii S90 Excellence, no automobilka nespresnila termín a ani reálnosť jeho uvedenia na trh.

Volvo S90 koncept interiéru  Volvo S90 koncept interiéru

Centrom interiéru je pravé zadné sedadlo, ktoré je podľa automobilky zo všetkých miest na sedenie najpohodlnejšie. Konštruktéri pridali chladený držiak, špeciálne ozvučenie, masážnu funkciu sedadla a displej miesto predného sedadla.

V zadnej lakťovej opierke je chladený priestor, ktorý je dodávaný s ručne brúsenými krištáľovými pohármi od švédskeho sklára Orrefors. Page prezradil, že jedným z kľúčových bodov nového interiéru bolo odstránenie predného sedadla spolujazdca.

Volvo S90 koncept interiéru Volvo S90 koncept interiéru

S jeho odstránením sa zlepšil výhľad dopredu, ako aj pocit priestoru a svetlosti, čo bude na posádku pôsobiť upokojujúco. Koncept ponúka tri komfortné alternatívy. Prvou je mobilná pracovná stanica kombinujúca rozkladajúci sa stolík s veľkým displejom pre kontrolu e-mailov a videokonferenciu. Druhou možnosťou je zábavný variant, kde je na obrazovke k dispozícii napríklad internetová show Netflix. Poslednou možnosťou je relaxačný mód. Ten ponúkne chladené nápoje z chladničky a vyhrievaný priestor na vyrovnanie nôh.

MM, Volvo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov