Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Golf GTI Heartbeat pri jazere Wörthersee

Volkswagen tento rok oslavuje 40 rokov svojej ikony, modelu Golf GTI. Pri tejto príležitosti predstavil niekoľko jubilejných edícii. Najnovšou je model GTI Heartbeat.

Na prestížnom stretnutí priaznivcov vozidiel Volkswagen pri rakúskom jazere Wörthersee predstavila automobilka niekoľko výnimočných edícii z modelu Golf. O verzii Golf GTI Clubsport S, ktorá sa medzičasom stala najrýchlejším vozidlom s pohonom predných kolies na okruhu Nürburgring, sme už písali.

Volkswagen upravil dvojlitrové TSI na výkon 228 kW (310 k) a v súboji o najrýchlejšiu „prednokolku“ na Nürbugringu predstihol donedávna kraľujúcu Hondu Civic Type R. Na stretnutí pri jazere Wörthersee však automobilka pripravila pre svojich fanúšikov ešte výkonnejšiu verziu.

Jubilejný 35. ročník stretnutia pri jazere Wörthersee tak privítal najvýkonnejší Golf GTI s výkonom 295 kW (400 k). S prezývkou Heartbeat ho postavili stážisti z Volkswagenu so spoločnosťou SITECH Sitztechnik.

Volkswagen Golf GTI Heartbeat Volkswagen Golf GTI Heartbeat

Unikátny automobil má sound systém s výkonom 1 360 W a 7 reproduktormi. Dvojdverový Volkswagen Golf GTI Heartbeat je lakovaný v reflexnej striebornej metalizovanej farbe s kontrastným šedým odtieňom na streche.

V prednom nárazníku sú aerodynamické prvky v červenej farbe kombinované s čiernym podnárazníkom. Automobil stojí na 20-palcových diskoch s lesklým odtieňom, ktoré pre túto edíciu vyrobila spoločnosť BBS.

V interiéri nájdeme športové sedadlá z edície Clubsport S. Šedé čalúnenie kontrastuje s červeným prešívaním a číslovkou „40“ na hlavovej opierke. Zadné sedadlá a batožinový priestor v interiéri nenájdeme, miesto nich je tu sound systém s LED osvetlením a výkonom 1 360 W.

Volkswagen Golf GTI Heartbeat Volkswagen Golf GTI Heartbeat

Volkswagen GTI Heartbeat je už deviaty projekt z odborného vzdelávania, ktorý mal premiéru pri jazere Wörthersee. Prvým modelom bol v roku 2008 Volkswagen Golf GTI Performance s výklopnými dverami.

O rok neskôr mal premiéru Volkswagen Golf GTI Street s dvojfarebnou fóliou. Rok 2010 priniesol edíciu Yellow Pearl s exkluzívnym lakovaním. Dvojsedadlový Volkswagen Golf GTI Reifnitz predstavili v roku 2011.

Dekoratívne fólie alebo logo GTI na dverách mal Volkswagen Golf Black Dynamic, ktorý predstavili pri jazere Wörthersee v roku 2012. O rok neskôr to bola edícia Cabrio Austria Edition s červeno-bielym lakovaním.

Edícia Wolfsburg priniesla v roku 2014 špeciálne aerodynamické úpravy v exteriéri aj interiéri. Pred rokom mal premiéru Volkswagen Golf GTI Dark Shine s upraveným výfukovým potrubím. Tohtoročná edícia Heartbeat tak zaujme predovšetkým maximálnym výkonom 295 kW (400 k).

Volkswagen Golf R Variant Performance 35 Volkswagen Golf R Variant Performance 35

Svetovú premiéru mala tiež verzia Volkswagen Golf R Variant Performance 35. Číslo 35 napovedá zvýšeniu výkonu na výsledných 257 kW (350 k) a odkazuje na 35. ročník stretnutia pri jazere Wörthersee.

Automobil má viacvrstvové lakovanie s červenou a šedou farbou. Na kapote sú 2 vetracie otvory pre odvod teplého vzduchu. V batožinovom priestore je nainštalovaný sound systém s 12 reproduktormi a výkonom 2 500 W.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov