Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nové BMW 7 so špeciálnou edíciou

BMW oslavuje v tomto roku 100. výročie od založenia spoločnosti. Pri tejto príležitosti prinesie na trh niekoľko jubilejných modelov. Jedným z nich je BMW 7 Individual The Next 100 Years.

BMW to s oslavami tento rok myslí vážne. Pre rôzne modely pripraví jubilejné verzie, ktoré budú odkazovať na sté výročie založenia spoločnosti. V súčasnosti predstavilo upravený rad 7 s edíciou Individual The Next 100 Years.

V limitovanom množstve bude k dispozícii pre 3 motorizácie: 740Le, 750Li a M760Li xDrive. Prvé dve verzie budú v ponuke tiež s pohonom všetkých kolies xDrive, najvýkonnejší dvanásťvalec ho má v sérii.

Exteriér ozvláštnia špeciálne kované 20-palcové disky kolies z edície BMW Individual. Dizajn v tvare V bude mať dvojfarebné lakovanie so strieborným a oceľovo sivým odtieňom. Ručná výroba bude prebiehať v nemeckej továrni Dingolfing. BMW ponúkne upravený rad 7 v obmedzenom počte len 100 kusov.

BMW 7 Individual The Next 100 Years BMW 7 Individual The Next 100 Years

Špeciálna metalizovaná farba Cenntennial Blue bude dostupná výlučne pre túto verziu. Jedinečný jas a efekt sýtosti farby zvýraznia proporcie nového luxusného sedanu. Viac exkluzivity nájdeme v interiéri.

Efektný nápis The Next 100 Years bude na B-stĺpikoch, na obložení nad odkladacou schránkou v palubnej doske pre spolujazdcom a tiež na predných a zadných opierkach hláv. Kryt držiaka pohára má nápis „1 of 100“.

Celokožené čalúnenie BMW Individual s jemným vzorom Merino bude v prevedení „Smoke White“ s čiernymi doplnkami. Jemná koža bude tiež na paneloch dverí, B-stĺpikoch, na vrchnej a spodnej časti prístrojového panela, na stredovej konzole, na lakťovej opierke a na držadlách dverí.

BMW 7 Individual The Next 100 Years BMW 7 Individual The Next 100 Years

Sedadlá budú prešívané a ručne tkané lemy prinesú dôraz na detail. Vo farbe „Smoke White“ sú podlahové koberce, rohože, bezpečnostné pásy a čalúnenie stropu z Alcantary. Elementy v interiéri sú v čiernom klavírnom laku. BMW Individual volant má prvky z dreva a obdobný klavírny lak.

So špeciálnymi modelmi bude dodané tiež plniace pero, ktoré pre BMW vytvorila spoločnosť Montblanc. Táto firma je už viac ako 110 rokov synonymom pre prvotriedne plniace perá. Montblanc vyrobí 100 kusov pier s dizajnovými prvkami BMW Individual, ktoré dostanú len majitelia nových vozidiel.

Transparentné prvky pera sú v metalizovanej farbe Centennial Blue. Hrot je pokovaný ródiom a vyhotovený zo zlata (Au750). Na ňom je možné nájsť vzor, ktorý je tiež na čalúnení sedadiel BMW 7 Individual The Next 100 Years.

BMW 7 Individual The Next 100 Years BMW 7 Individual The Next 100 Years

Za príplatok bude dostupná výbava z bežných verzií nového radu 7. K štandardnému LED osvetleniu bude za príplatok k dispozícii laserová diaľková technológia. Zadný odnímateľný tablet so 7-palcovou dotykovou obrazovkou prináša nový formát zábavy na zadných sedadlách.

Najzaujímavejšou motorizáciou bude nedávno predstavená vrcholná verzia M760Li s vidlicovým dvanásťvalcom, ktorý disponuje výkonom 448 kW (610 k). Luxusnej limuzíne umožní zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 3,7 sekundy.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov