Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda ukázala nové SUV

Mladoboleslavská automobilka tohto roku oslavuje dvadsaťpäť rokov od spojenia s koncernom  Volkswagen. Na slávnosti, ktorá sa konala v Múzeu značky Škoda ukázali publiku nakrátko svoj pripravovaný model. Veľké až sedemmiestne SUV s dočasným  názvom A Plus bude mať svetovú premiéru na medzinárodnom autosalóne  v Paríži koncom septembra.

Čiastočne maskovaný prototyp nového modelu Škoda priviezol na pódium Berhnard Maier, šéfa značky. Medzi iným potvrdil, že sa nový model predstaví tento rok na jeseň.

Škoda SUV

Podoba siedmeho modelu českej značky veľmi pripomína koncept Visions, ktorý predstavili pred mesiacom na autosalóne v Ženeve. Nové SUV bude s dĺžkou 4,7 metra, rázvorom 2,79 m, šírkou 1,91 m a výškou 1,68 metra a kufrom s objemom 680 litrov výrazne väčší ako doteraz jediný model SUV značky Škoda –  Yeti. Zároveň bude prvou škodovkou s tromi radmi sedadiel.

Vozidlo je postavené na základe modulárnej platformy (MQB) určenej pre vozidlá s motorom vpredu a pohonom predných, alebo všetkých kolies (Haldex), ktorú využívajú aj ďalšie modely Škody a koncernu Volkswagen. Rovnaký technický základ má Octavia a Superb.

Podľa zákulisných informácií Škodovka už má vybrané definitívne meno modelu, zatiaľ sa špekuluje o mene KodiaQ. Ceny by sa podľa prvých odhadov mali pohybovať na úrovni Škody Superb, ktoré vo vyhotovení sedan (liftback) štartujú cca 22 tisíc eur, kombík je o niečo drahší. Prvé exempláre siedmeho modelu Škody pre Európu vyrazia na české, a pravdepodobne aj slovenské cesty na prelome tohto a nasledujúceho roka.

AŠ (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov