Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Viac agility PSA na Slovensku s novým partnerom

Optimalizácie ďalšieho rozvoja obchodných aktivít značiek Peugeot, Citroën a DS na Slovensku.

Skupina PSA zavŕšila vďaka angažovanosti všetkých zainteresovaných strán svoj plán “Back in the Race” v rekordnom čase. Plán, založený na prevádzkovej výnimočnosti, položil základy, ktorých cieľom je zabezpečiť ekonomické zotavenie Skupiny PSA po veľmi náročnom období.

Následne Skupina PSA odhalila svoj nový plán s názvom “PUSH TO PASS”, ktorý zabezpečuje organický profitabilný rast v nasledujúcich šiestich rokoch.

V nestabilnom medzinárodnom prostredí sú agilita a prevádzková výnimočnosť kľúčom k úspechu. To znamená schopnosť adaptovať svoju organizáciu tak, aby bola efektívnejšia, aby mala viac agility a údernej sily s ohľadom na kontext lokálneho trhu.

Na Slovensku prijala Skupina PSA rozhodnutie, ktorého cieľom je uchopiť obchodnú príležitosť a optimalizovať tým svoj ďalší rozvoj so Skupinou EMIL FREY ako budúcim importérom svojich značiek Peugeot, Citroën a Ds na Slovensku. Touto cestou si Skupina PSA zabezpečí efektívneho obchodného partnera Skupinu EMIL FREY v pre PSA dôležitej krajine.

Toto rozhodnutie nemá žiadny vplyv na lokálne industriálne aktivity Skupiny PSA. Trnavská automobilka PSA Slovakia ostáva kľúčovou v industriálnej stratégii Skupiny PSA a jej plánu “PUSH TO PASS”.

Skupina EMIL FREY je významným aktérom v automobilovom priemysle, ktorý má dlhoročné skúsenosti s distribúciou automobilov, je už prítomný ako importér v tomto regióne a je finančne silnou a občiansky zodpovednou korporáciou.

Skupina EMIL FREY je švajčiarska súkromná rodinná spoločnosť, ktorá pôsobí v automobilovom priemysle už viac ako 90 rokov, so svojimi viac ako 7 500 spolupracovníkmi a obratom 5 miliárd euro distribuuje až 270 000 vozidiel 17 značiek v 12 krajinách Európy.

Skupina PSA týmto potvrdzuje podpísanie Zmluvy o prevode obchodného podielu s medzinárodnou skupinou EMIL FREY. Jej podpísanie sa uskutočnilo v piatok 8. apríla večer a po povinných zákonných lehotách sa Skupina  EMIL FREY stane 100%-ným vlastníkom súčasných filiálok Peugeot a Citroën na Slovensku od 1. júla 2016.

Všetky existujúce zmluvy zamestnancov, ako aj ich služobný vek budú zachované, rovnako aj koncesionárske zmluvy a existujúce vzťahy s dodávateľmi. V rovnakej logike budú v riadení podniku naďalej pokračovať  pôvodní kľúčoví riadiaci pracovníci filiálky.

S tromi svetovými renomovanými značkami, Peugeot, Citroën a DS, predala skupina PSA v roku 2015 tri milióny vozidiel. Druhý najväčší výrobca automobilov v Európe dosiahol v roku 2015 obrat vo výške 54 miliárd eur. Potvrdil svoju pozíciu európskeho lídra v oblasti emisií CO2, s priemernou hodnotou 104,4 gramov  CO2/km v roku 2015.

PSA (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov