Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Brabus upravil Smart Fortwo kabriolet

Nový Smart kabriolet sme prednedávnom predstavovali ako novinku. Nezávislý úpravca značky Mercedes-Benz, Brabus, skúsil vytvoriť svoje dielo z tohto najmenšieho modelu, ktorý ponúka jazdu s vetrom vo vlasoch.

Najexkluzívnejší spôsob jazdy so Smartom Fortwo je práve v jeho verzii kabriolet. Smart Fortwo prišiel k obchodníkom len v marci a tak Brabus pripravil novú edíciu a nové pakety pre úplnú novinku.

Na začiatku predaja je k dispozícii verzia s výkonom 52 kW (71 k) a dvojspojkovou prevodovkou twinamic. Manuálna prevodovka bude v ponuke v priebehu tohto roka. Smart Fortwo kabriolet Brabus edition prinesie viac exkluzivity do tohto segmentu vozidiel.

Model môže byť zberateľským kúskom. Limitovaná edícia je nastavená na 200 vyrobených kusov. Prvé dodávky k obchodníkom budú realizované budúci mesiac. Obloženie chladiča bude vo svetlomodrej matnej farbe.

Smart Fortwo kabriolet Brabus Edition Smart Fortwo kabriolet Brabus Edition

Skladacia strecha s titánovo sivou farbou doplní exkluzívne lakovanie karosérie. Na vonkajšom spätnom zrkadle pribudne plaketa Brabus edition. Čierno-modrý interiér doplnia držiaky pohárov zo syntetickej kože.

Brabus Edition vychádza z verzie s výkonom 66 kW (90 k) a 6-stupňovou prevodovkou twinamic. V sériovej výbave budú vyhrievané sedadlá, balík LED alebo väčšia 35-litrová palivová nádrž.

K dispozícii bude tiež len športový balík Brabus, ktorý v exteriéri pridá predný, zadný spojler a zadnú vložku difúzora v sivej matnej farbe. Brabus tiež zníži svetlú výšku o 10 mm. Kolesá Brabus Monoblock majú vpredu priemer 16 a vzadu 17 palcov. Predné pneumatiky majú rozmer 185/60 a zadné 205/40.

Smart Fortwo kabriolet Brabus Edition Smart Fortwo kabriolet Brabus Edition

Voči tomu Smart Forfour s balíkom Brabus jazdí na 17-palcových diskoch s plášťami 185/45. V interiéri pribudne športový volant s ozdobnými švami, rukoväť radiacej páky v koži alebo športové pedále z ušľachtilej ocele.

Športový balík Brabus je možné objednať od marca pre všetky verzie Smart Fortwo, Fortwo kabriolet a Forfour s motorom s výkonom 52 kW (71 k) alebo 66 kW (90 ). Brabus zatiaľ neinformuje o možnej úprave výkonu pohonných jednotiek.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov