Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Viac Nissanov Qashqai pre Európu

Nissan rozširuje produkciu v Sunderlande; investoval 29 miliónov eur na zvýšenie výroby crossoveru.

Nissan Qashqai zaznamenal nevídaný úspech: dopyt po tomto modeli stále prevyšuje aj napriek rekordnej výrobu ponuku. Preto sa japonský výrobca rozhodol rozšíriť výrobu modelu Qashqai v európskom závode v Sunderlande.

Nissan investuje ďalších 22 miliónov libier (29 miliónov eur) do druhej výrobnej linky vo výrobnom areáli v severovýchodnom Anglicku. V súčasnosti Nissan vyrába model, ktorý kedysi založil segment crossover, vo zvýšenom cykle: každú minútu opúšťa vozidlo výrobnú linku – a po celý deň. Celková produkcia dosiahla vlani historické maximum 300 000 vozidiel. Teraz už schádzajú prvé modely Qashqai z druhej výrobnej linky a od roku 2017 bude Qashqai prvým modelom Nissanu ktorý bude čiastočne  autopilotovaný a samostatne sa pohybujúci na európskych cestách.

Nissan Qashqai vyrábajú v trojzmennej prevádzke spolu s kompaktným plne elektrickým modelom Leaf, ktorý je najpredávanejším automobilom na čisto elektrický pohon na svete. Na druhej výrobnej linke v Sunderland vyrábajú malý crossover Juke, a nový prémiový kompaktný model Infiniti Q30.

Závod Nissanu v Sunderlande oslavuje tohto roku 30. výročie. V Spojenom kráľovstvo je najväčšou automobilkou, ktorá vyrába približne tretinu všetkých vozidiel vyrobených vo Veľkej Británii. Najviac produkovaným modelom je Qashqai, do konca februára tohto roku zišlo z výrobného pásu presne 2 368 705 kusov. Žiaden iný model vo Veľkej Británii nedosiahol míľnik dva milióny vyrobených vozidiel v tak krátkom čase. Mimo Veľkej Británie vyrábajú Qashqai v Petrohrade v Rusku a v továrni Huadu Dongfeng Nissan v Číne.

Nissan (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov