Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vynovený Nissan GT-R

Legenda medzi legendami, Nissan GT-R prichádza v modelovom roku 2017 s novými zmenami. Najvýraznejšou je úprava prednej časti a zvýšenie maximálneho výkonu motora.

Nissan GT-R je legenda medzi športovými vozidlami. Automobil reprezentuje kompromis medzi nízkou cenou, vysokovýkonným motorom a nekompromisnými jazdnými vlastnosťami. Posledná generácia R35 je na trhu od roku 2007.

V roku 2011 získala mierny facelift a zvýšenie výkonu. Posledné verzie mali maximálny výkon 400 kW (545 k). Konštruktéri po úpravách dostali z 3,8-litrového vidlicového šesťvalca 419 kW (570 k) pri 6 800 ot./min.

Nissan GT-R 2017 Nissan GT-R 2017

Krútiaci moment vrcholí hodnotou 633 Nm. Motor je spojený so 6-stupňovou automatickou prevodovkou a využíva technológiu preplňovania twin-turbo. Každá pohonná jednotka má vlastného pracovníka, ktorý je za konkrétny kus zodpovedný.

Novinkou je upravená predná časť. Nová chrómová mriežka s matnou úpravou v tvare písmena V predstavuje jeden z najnovších dizajnových podpisov automobilky Nissan. Konštruktéri tým vyriešili lepšie chladenie motora.

Nissan GT-R 2017 Nissan GT-R 2017

Nová strecha je širšia, čo prispieva k stabilite vo vysokej rýchlosti. Novinkou je predný spojler a upravený predný nárazník. LED svetlomety pre denné svietenie získali menší tvar. Vzadu sú vedľa koncovky výfuku nové bočné otvory pre odtekajúci vzduch.

Čierny panel cez celú zadnú časť opticky rozširuje celé vozidlo. Všetky zmeny sú tiež vylepšením aerodynamických vlastností vozidla. Interiér získal modernejší dizajn a nové prvky vo výbave.

Nová palubná doska je čalúnená kožou. Tvar má nové rozdelenie, ktoré určuje priestor pre vodiča a spolujazdca. Integrovaná navigácia priniesla zlepšenie ovládateľnosti. V novom modeli je voči predchodcovi zredukovaný počet ovládacích tlačidiel. Namiesto 27 je ich v novinke len 11.

Nissan GT-R 2017 Nissan GT-R 2017

Dotyková obrazovka má väčšiu 8-palcovú uhlopriečku. Radiace pádla prevodovky sú po novom pripojené k volantu, čo umožňuje preradiť v zákrutách bez pustenia volantu. Nissan tiež zlepšil tuhosť karosérie.

Automobil stojí na kovaných 20-palcových diskoch s novým dizajnom Y lúčov. Do ponuky farieb pribudla Blaze Metallic. Interiér môže ozdobiť Premium Edition so semi-anilínovým čalúnením.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov