Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Svet je odvážnejší, než Európa: Svetovým autom roka je Mazda MX-5!

Európa sa vo svojom konzervatívnom zmýšľaní nezaprie a aj keď Opel Astra si cenu „Auto roka“ zaslúži, je fajn vedieť, že svetoví porotcovia sa nebáli dať svoj hlas autu, ktoré nie je ani praktické, ani elektronicky vyspelé a ani extrémne bezpečné… Je len krásne, plné emócií a vynikajúco jazdí. Taká je Mazda MX-5.

Text: Juraj Hrivnák, foto: archív

Práve Mazda MX-5 si z vyhlasovania Svetového auta roka 2016 odniesla cenu absolútneho víťaza. Za ňou sa umiestnili také autá ako Audi A4 (2. miesto) a Mercedes-Benz GLC (3. miesto). Celkovo musela čeliť ťažkej konkurencii pozostávajúcej až z 22 ďalších automobilov. Z čiastkových ocenení si Mazda MX-5 odniesla cenu aj za najkrajší dizajn.

The 2016 Mazda MX-5 at the World Car of the Year Awards at the Javits Center in Manhattan, NY March 24, 2016. (Photo: Kevin Hagen)

Jeden z najvyšších šéfov Mazdy, Masahiro Moro, povedal: „Je nám obrovskou cťou, že model MX-5 dostal ocenenie „Svetové auto roka“. Náš ikonický roadster sa akurát blíži k číslu milión predaných kusov a toto ocenenie je dôkazom toho, že je stále mladý, veselý, zábavný a relevantný ako vždy. Toto ocenenie si preberám aj v mene každého zamestnanca Mazdy, jej predajcov či zákazníkov po celom svete, ktorí pocítili radisť z jazdy na čistokrvnom roadsteri. V našich reklamách hovoríme „Na šoférovaní záleží“ a dokazujeme to na našich autách.“

Streamers as the overall winner was announced during the World Car of the Year Awards at the Javits Center in Manhattan, NY March 24, 2016. (Photo: Kevin Hagen)

Porota pri emixe ocenila najmä to, že sa s ňou Mazda vrátila k jej koreňom z roku 1989 a stvorila kratšie, nižšie širšie a najmä ľahšie auto, ktoré ponúka nezameniteľné „Jinba ittai“ – teda dokonalé spojenie medzi jazdcom a autom. Zároveň je to auto s jednými z najlepších jazdných vlastností na trhu.

The trophies at the World Car of the Year Awards at the Javits Center in Manhattan, NY March 24, 2016. (Photo: Kevin Hagen)

My s porotou World Car Awards súhlasíme. Náš redaktor Peťo Varga už s emixou mal tú česť. Tu si môžete prečítať, aké boli jeho zážitky v spoločnosti novej Mazdy MX-5.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov