Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ford: vynovená Fiesta ST

Dlhoočakávaná Fiesta RS nepríde na trh a tak Ford vyvinul miernu „náplasť“ v podobe vynovenej Fiesty ST. Tá sa však nemusí za svoje parametre vôbec hanbiť.

Tohtoročný autosalón v Ženeve bol bohatý na výkonné superšporty. Pre nás „smrteľníkov“ však pripravil Ford bežnejšiu ostrú verziu malého hatchbacku, ktorá dokáže vyčariť úsmev na tvári.

Motoristický nadšenci očakávali príchod ostrej verzie RS. Tá však podľa vyjadrenia automobilky nebude vyvíjaná. Najvýkonnejšou Fiestou v ponuke tak bude vynovená verzia ST, ktorá prichádza s preplňovaným motorom.

Ford Fiesta ST Ford Fiesta ST

Zážihový Ecoboost so zdvihovým objemom 1,6 litra má maximálny výkon 149 kW (200 k). Voči predchodcovi je to nárast o 10 %. Krútiaci moment zvýšili o 20 % na výsledných 290 Nm. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h bude 6,7 sekundy.

Voči predchodcovi je to zlepšenie o 0,2 sekundy. Funkcia overboost prinesie po dobu 20 sekúnd navyše 11 kW (15 k) a 30 Nm. Konštruktéri upravili tiež prevodový pomer v rozvodovke na výsledných 3,82. Maximálna rýchlosť bude 230 km/h.

Ford Fiesta ST Ford Fiesta ST

Exteriér dostane novú špeciálnu farbu Storm Grey, ktorá bude výhradne dostupná pre Fiestu ST. Doplnkom budú matne čierne lakované 17-palcové kolesá a špeciálne ladený interiér. Ford od predstavenia Fiesty ST v roku 2013 predal v Európe viac ako 30 000 kusov, čo svedčí o vysokej popularite modelu.

Zástupcovia automobilky predstavili na autosalóne v Ženeve tiež Focus RS a superšport GT, ktorý je reinkarnáciou modelu zo 60-tych rokov. Fiesta ST tak stavia na úspechoch väčších a silnejších modelov z dielne Ford. Výroba novinky začína v júni a prví zákazníci si preberú novú Fiestu ST krátko po tom.

MM, Ford

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov