Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz vyrobil v Maďarsku polmiliónty automobil

Niekoľkokrát za rok informujú automobilky o prekročení jubilejného počtu vyrobených vozidiel v niektorej z ich tovární. Mercedes-Benz v továrni v Maďarsku vyrobil už polmiliónty automobil.

Mercedes-Benz vyrobil v maďarskej továrni v meste Kecskemét už polmiliónty automobil. Keby sa všetky vyrobené vozidlá postavili za sebou, vytvorili by rad dlhý z Kecskemétu do hlavnej továrne v nemeckom Rastatte a späť.

Automobilka tak naďalej investuje do všetkých tovární a Kecskemét nie je výnimkou. V súčasnosti tu investovali 15 miliónov eur do logistických operácii. Jubileum 500 000 vyrobených vozidiel pritom dosiahla továreň za krátky čas.

Prvý automobil zišiel z výrobných pásov 29. marca 2012. Za necelé 4 roky tak dokázali prekonať niektoré väčšie výrobné haly. Podľa člena divízie Mercedes-Benz, Markusa Schäfera, vyrábajú v Kecskeméte 2 významné modely.

Mercedes-Benz CLA a CLA Shooting Brake sú novinkami, ktoré si postupne získavajú nových zákazníkov. Od začiatku tohto roka je novým riaditeľom továrne Christian Schäfer, ktorý sa v deň výroby jubilejného vozidla stretol z maďarským premiérom Viktorom Orbánom.

Spolu s nimi prišli do továrne tiež starostka Kecskemétu Pataki Klaudia a štátny tajomník pre hospodársky rozvoj István Lepsényi. Jubilejným polmilióntym kúskom je čierne CLA, ktoré je určené práve pre zákazníka z Maďarska.

V súčasnosti pracuje v továrni viac ako 4 000 pracovníkov. Okrem modelov CLA a CLA Shooting Brake tu ešte vyrábajú triedu B. Mercedes-Benz CLA a CLA Shooting Brake však vyrábajú len v Kecskeméte, čo je dôkazom dôvery automobilky v túto továreň.

V minulom roku zvládli vyrobiť 183 tisíc automobilov. V súčasnosti je najväčšou investíciou stavba logistického areálu, ktorej kolaudáciu naplánovali na leto 2016.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov