Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2016: Mazda pripravuje 2 novinky

Autosalón v Ženeve je prakticky za dverami a automobilky sa predháňajú, ktorá predstaví to najzaujímavejšie vozidlo. Mazda do Švajčiarska privezie koncept RX-Vision, no tiež nový motor pre Mazdu3.

Japonská automobilka Mazda bola dlhú dobu jediným výrobcom na svete, ktorý produkoval sériové vozidlá s wankelovým motorom. Po zastavení produkcie modelu RX-8 je však na trhu nezaplnená medzera, ktorú možno Mazda onedlho opäť zaplní.

Na autosalón v Ženeve totiž privezie štúdiu RX-Vision, ktorú sme vám predstavovali pred niekoľkými mesiacmi. Unikátny dizajn v štýle Kodo (duša v pohybe) už vyhral ocenenie najkrajšieho konceptu roka na festivale Automobile International vo Francúzsku.

Táto štúdia však zatiaľ zostáva nepredajným kúskom, preto sa novinári zamerajú tiež na Mazdu3 s novým motorom. Automobilka totiž do malého hatchbacku dodá najzákladnejšiu dieselovú motorizáciu, ktorú poznáme z modelov Mazda2 a CX-3.

Táto ľahká pohonná jednotka tak pomôže k zníženiu emisií automobilov Mazda na európskom trhu, ktoré je v poslednej dobe najdiskutovateľnejšou témou. Automobilka neuviedla, či zmení nastavenie motora voči iným modelom. V Mazde2 a CX-3 produkuje 77 kW (105 k) a 250 Nm.

Na „javisku“ v Ženeve nebude chýbať tiež jednoduchý roadster MX-5, ktorý začali v minulom roku produkovať v jeho štvrtej generácii. S týmto modelom Mazda už získala niekoľko ocenení a veľa nových spokojných zákazníkov.

MM, Mazda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov