Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-AMG GT3 inšpiráciou pre najrýchlejšiu produkčnú loď na svete

Športové modely AMG patria k najrýchlejším sériovým vozidlám. Na medzinárodnej výstave lodí sa modelom AMG GT3 inšpirovala tiež najrýchlejšia sériová loď na svete.

Dve legendárne značky Mercedes-AMG a Cigarette Racing sa spojili na medzinárodnej výstave lodí v americkom Miami, aby predviedli dve ultimátne technologické „hračky“. Loď Cigarette Racing Team 41 SD HT3 sa inšpirovala v športovom vozidle Mercedes-AMG GT3 a oba klenoty dostali tiež špecifické farebné zladenie.

Pretekársky špeciál Mercedes-AMG GT3 je založený na modeli GT S, ktorý začali predávať na jar 2015. Mercedes s týmto automobilom už potrápil konkurentov vďaka nízkemu ťažisku, dokonalému rozloženiu hmotnosti a širokým rozchodom kolies.

Vidlicový osemvalec so zdvihovým objemom 6,3 l prevzatý z modelu SLS AMG GT3 je len „čerešničkou na torte“. S motorom je spojená špeciálne upravená sekvenčná 6-stupňová prevodovka v konfigurácii transaxle.

Mercedes-AMG GT3 a Cigarette Racing Mercedes-AMG GT3 a Cigarette Racing

Dvojité priečne ramená sú vyrobené z hliníka a prispievajú tak k nízkej pohotovostnej hmotnosti. Pretekársky čln 41 SD GT3 však tiež nie je slabý „odvar“. Na pohon slúžia 2 Mercury Racing motory s výkonom 820 kW (1 100 k).

Odhadovaná maximálna rýchlosť lode je 100 mph, čo je 160 km/h. Suchá hmotnosť plavidla je pritom viac ako 20 000 lbs, v prepočte viac ako 9 ton. Dizajn aj farebné zladenie oboch dopravných prostriedkov sú veľmi špecifické.

Mercedes-AMG GT3 a Cigarette Racing Mercedes-AMG GT3 a Cigarette Racing

Ručne spracovaný interiér s matnými komponentmi v modeli AMG GT3 prináša jedinečný jazdecký zážitok. Užívateľské rozhranie na palube plavidla GT3 je kompatibilné s Bluetooth, 3 veľké 17-palcové obrazovky sú prepojené s navigáciou Garmin.

Partnerstvo Mercedes-AMG a Cigarette Racing začalo v roku 2007. Odvtedy spoločne pripravujú špeciálne modely lodí, ktoré zdieľajú obdobnú DNA ako športové modely AMG. Cena rýchlostnej lode však nie je k dispozícii, výrobca vám ju povie len na vyžiadanie.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov