Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Továreň v Ludwigsfelde oslavuje 25 rokov

Mercedes-Benz oslavoval vlani 25 rokov nielen  na  Slovensku . Továreň pre vany značky Mercedes-Benz v nemeckom Ludwigsfelde oslavuje tento rok tiež 25 rokov od začiatku výroby.

Továreň v spolkovej krajine Brandenbursko vyrába úžitkové vozidlá Mercedes-Benz už 25 rokov. Štyri mesiace po zjednotení Nemecka, 1. februára 1991 založil Daimler AG spoločnosť Nutzfahrzeuge Ludwigsfelde GmbH.

Odvtedy tu vyrobili už viac ako 660 000 vozidiel značky Mercedes-Benz. V súčasnosti pripravujú novú linku pre plánovanú novinku Sprinter 2016. V tomto roku plánujú investovať 50 miliónov eur, čo je dvojnásobok voči investíciám z roku 2015.

Vedúci továrne Volker Mornhinweg vysvetlil, že Ludwigsfelde je dôležitou súčasťou Daimleru v globálnej distribučnej sieti. Minulý rok tu z výrobných pásov zišlo viac ako 50 000 automobilov.

Mercedes-Benz Sprinter vyrábajú ešte v Düsseldorfe. Do oboch továrni budú spoločne investovať viac ako 450 miliónov eur na zlepšenie konkurencieschopnosti. Do konca desaťročia plánujú preinvestovať 150 miliónov eur do modernizácie lakovne, karosárne a montážnej haly.

Mercedes-Benz Ludwigsfelde 25 rokov Mercedes-Benz Ludwigsfelde 25 rokov

Daimler za posledných 25 rokov investoval v Ludwigsfelde viac ako 750 miliónov €. Pred 25 rokmi začalo znovu zjednotené Brandenbursko s továrňou v Ludwigsfelde písať novodobé výrobné plány dodávok koncernu Daimler.

Sprintery tu vyrábajú v rôznych špecifikáciách podľa požiadaviek zákazníka, k dispozícii sú napríklad sanitky, stavebné alebo obytné typy. Je to tiež tretia najväčšia továreň Daimleru pre vany a má plochu približne 540 tisíc m2.

Výrobná plocha zaberá približne 182 tisíc m2. V továrni pracuje viac ako 2 000 zamestnancov a od roku 1991 tu zaškolili 1 585 mladých učňov. Každý piaty zamestnanec tu pracuje od začiatku výroby v 1991.

Daimler začal v Ludwigsfedle vyrábať Sprintery v roku 2006. Továreň však na začiatku prechádzala z krízy. Výroba nákladných vozidiel Ifa bola ukončená v roku 1990. Prvý nákladný Mercedes-Benz zišiel z výrobných pásov 8. februára 1991.

Mercedes-Benz prevzal 100 % kontrolu nad továrňou v roku 1994. O 2 roky neskôr začali s produkciou Varia a v roku 2001 s modelom Vaneo. Najvýraznejším automobilom z Ludwigsfelde je však stále Sprinter.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov