Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda otvorila vo svojom učilišti nové CNC centrum

Škoda Auto je jednou z automobiliek, ktoré si vychovávajú svojich vlastných pracovníkov na špeciálnych školách. Trh s kvalifikovanými zamestnancami je malý a Škoda si tak školí na svoje pozície žiakov vo vlastnom odbornom učilišti.

Odborné učilište Škoda Auto má od januára novú vyučovaciu pomôcku. Technické zameranie školy predurčilo novinku, je ňou nové CNC centrum. Slávnostne ho otvoril predseda predstavenstva Škoda Auto Bernhard Maier, predseda odborov Jaroslav Povšík a člen predstavenstva Škoda Auto Michael Oeljeklaus.

Bernhard Maier sa vyjadril, že základom úspechu automobilky Škoda sú jej pracovníci. Preto tiež kladú dôraz na duálny systém vzdelávania a využívanie najmodernejších technických pomôcok pri výučbe.

Nové CNC centrum (Compuerized Numerical Control – počítačom riadené obrábacie stroje) naučí žiakov zaobchádzať s frézami a sústruhmi. Škoda do modernizácie odborného učilišťa investovala v posledných dvoch rokoch 135 miliónov korún.

Škoda Auto nové CNC centrum

Program modernizácie potrvá až do roku 2018. V Strednom odbornom učilišti strojárenskom Škoda Auto môžu žiaci študovať 3- alebo 4-ročné odbory ukončené výučným listom alebo maturitou. V ponuke je 14 študijných odborov.

Z trojročných sú najobľúbenejšie automechanik, autoelektrikár a elektrikár. Najväčší záujem medzi štvorročnými štúdiami je o pozíciu Priemysloví logistik a Mechatronik IT. Automobilka dáva do prednosti duálny systém vzdelávania, v ktorom je hlavným bodom spojenie teórie s praxou.

Vzdelávanie je bezplatné a práca v rámci výučby je finančne odmenená. Po úspešnom ukončení garantuje automobilka každému absolventovi ponuku zamestnania v Škoda Auto. Učilište prevádzkuje automobilka už od roku 1927. Odvtedy absolvovalo rôzne študijné programy viac ako 22 000 absolventov. V súčasnosti tu študuje takmer 1 000 budúcich špecialistov.

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov