Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Štúdia SUV Škoda VisionS bude mať premiéru v Ženeve

Pohľad do budúcnosti: model VisionS ukazuje smer, ktorým sa vydajú nové SUV značky Škoda. Poskytuje  typicky veľkorysý priestor – aj s tromi radmi sedadiel a dĺžkou vozidla až 4,70 m.

Mladoboleslavská automobilka prináša nový, moderný dizajnový jazyk do segmentu SUV. Nový showcar VisionS na medzinárodnom autosalóne v Ženeve v marci 2016  naznačí, ako by mohlo vyzerať budúce SUV značky Škoda. Jeho dizajn je vyváženým mixom estetiky, emócií, sily a funkčnosti.

02VisionSSkoda       03VisionS Skoda

V posledných rokoch Škoda obnovila a rozšírila svoju modelovú paletu. V ďalšej fáze bude nasledovať rozšírenie ponuky v segmente SUV. V roku 2014 predstavila Škoda dizajnovú štúdiu VisionC a s ňou aj nový dizajnový jazyk, ktorý teraz privádza do segmentu SUV. Štúdiou VisionS (S vychádza zo skratky SUV) značka prvýkrát ukazuje, ako by mohlo vyzerať nové SUV, ktoré sa zaradí do ponuky nad úspešným kompaktným  modelom SUV Yeti. Automobil s dĺžkou 4,7 m, šírkou 1,91 m a výškou 1,68 m vytvára spontánne pôsobivý dojem. Vo vnútri vozidla vsádza značka, ako obvykle, na prvotriednu ponuku priestoru: Visions prichádza s tromi radmi sedadiel a ponúka miesto pre šesť cestujúcich. Vonkajší dizajn štúdie Škoda VisionS reflekuje emocionálne pôsobivý šarm značky: všetky hrany a tvary sú čisto, precízne a ostro tvarované.

Vonkajší vzhľad nezameniteľne zvýrazňujú kryštalickej dizajnové prvky. Na výrazne tvarovaných plochách vytvára svetlo a tieň zaujímavé efekty. Kapota je výrazne plasticky tvarovaná, jej hrany smerujú k logu značky. Široká maska a štyri vysoko umiestnené, klinovito tvarované svetlomety využívajce techniku LED utvárajú osobitú tvár štúdie a zvýrazňujú charakter SUV. Logo a vertikálne lamely na maske sú osadené originálnymi kryštalickými prvkami. Dizajn tak skladá poctu českému krištáľu. Tiež bočný pohľad zvýrazňuje silný charakter SUV Škoda VisionS. Ostrá línia sa tiahne pozdĺž celej karosérie. Blatníky dostali offroadovo hranaté výrezy pre kolesá, mohutne tvarované boky zas charakteristické prelisy v úrovni kolies. Klesajúci línia strechy s dlhým spojlerom na konci a ostro zakončená zadná časť vyvolávajú dojem vizuálnej dynamiky.

Pôsobivo tvarovaný nárazník s difúzorom a veľkými integrovanými koncovkami výfukov dodávajú veľkému SUV vizuálne silný vzhľad. Pod nízkym zadným oknom je logo Škoda a nízke, dynamicky tvarované koncové svetlá s kryštalickým vzhľadom. Pre dizajn vozidiel Škoda charakteristický tvar písmena C tu začína v koncových svetlách a pokračuje v nízkych svietidlách umiestnených nižšie v nárazníku.

. ŠKODA AUTO (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov