Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan bude vo Veľkej Británii vyrábať nové akumulátory

Elektromotory sú pre Nissan reálnym pohonom budúcnosti. Automobilka predáva celosvetovo úspešný elektromobil Leaf, ktorý má od tohto roka zvýšený dojazd vďaka silnejšiemu akumulátoru. Tie už vyrábajú v továrni vo Veľkej Británii.

Akumulátor je dôležitou súčasťou každého vozidla. Elektromobily sa však na tento článok spoliehajú o to viac, že bez neho nedokážu vôbec jazdiť. Nissan preto začal vyvíjať nový typ batérii, ktoré začnú vyrábať v továrni v anglickom Sunderlande.

Akumulátory pre budúce generácie elektrických vozidiel tak budú vyrábať v krajine, ktorá je pre Nissan v oblasti elektromobility jednou z najdôležitejších. Investícia vo výške 26,5 milióna libier prinesie 300 nových pracovných miest.

Nissan Sunderland akumulátory Nissan Sunderland akumulátory

Táto továreň v súčasnosti už produkuje batérie a je jednou z troch na celom svete, ktorým Nissan dôveruje v oblasti výroby akumulátorov. Tie poháňajú model Leaf, ktorý tu tiež vyrábajú a model e-NV-200, ktorý produkujú v španielskej Barcelone.

Nissan je so svojimi elektromobilmi lídrom medzi výrobcami elektrických vozidiel, čo dokazuje viac ako 200 000 predaných modelov Leaf. Tie už po celom svete najazdili viac ako 2 miliardy míľ. Nissan v minulom roku predal 43 651 elektromobilov Leaf, z toho 15 630 v Európe.

Nissan Sunderland akumulátory Nissan Sunderland akumulátory

Nissan do továrne v Sunderlande už v minulosti investoval 420 miliónov libier, aby tu v roku 2013 začal vyrábať elektromobil Leaf. Automobilka tak priniesla prácu pre viac ako 2 000 pracovníkov. Oznámenie o novej investícii prichádza v roku, keď bude Nissan v Sunderlande oslavovať výročie 30 rokov od prvej produkcie vozidiel. V súčasnosti je to tiež najväčšia automobilová továreň vo Veľkej Británii.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov