Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo získalo ocenenie pre svoj motor T6

Nové modely od Volva prichádzajú s technológiou štvorvalcových pohonných jednotiek. Motor s väčším počtom valcov už v európskom Volve nekúpite. Pohonná jednotka s označením T6 získala nedávno ocenenie pre rok 2016.

Porota Wards 10 Best Engines ocenila motor T6 od Volva ako jeden z 10 najlepších motorov pre rok 2016. Rozhodcov presvedčila nová unifikácia pohonných jednotiek so 4 valcami a jednotným zdvihovým objemom. Tieto motory nahradili 5- a 6-valcové pohonné jednotky, ktoré prekonávajú spotrebou, výkonom aj krútiacim momentom.

Viceprezident Volva, Michael Fleiss, podotkol efektívnosť nových motorov v rodine Drive-E. Jeden zdvihový objem predstavuje nové pohonné jednotky od najslabšej verzie T2 až po najsilnejšiu T8 s elektromotorom.

Volvo XC90 T8 Volvo T6

Motor T6 využíva pre zvýšenie výkonu preplňovanie turbodúchadlom a kompresorom. Zdvihový objem štvorvalca je 2,0 litra a predstavuje tak koncepciu 1 valec a 0,5 litra zdvihového objemu. Porota vyberala spomedzi 31 motorov a skúmala ich vlastnosti v oblasti tlmenia hluku, spotreby alebo výkonu.

Novinka T6 môže poháňať SUV model XC90 alebo najnovšie predstavenú luxusnú limuzínu S90. Pohonná jednotka T6 funguje s rovnakými vnútornými časťami, ako najsilnejší motor T8 vo verzii plug-in hybrid.

MM, Volvo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov