Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes posilňuje výrobu

Mercedes-Benz pokračuje vo svojej stratégii rastu a rozširuje výrobné kapacity pre nový model GLC vo Fínsku.

Závod Mercedes-Benz Brémy, v ktorom model GLC od júla schádza z pásu, ostáva naďalej hlavným výrobným závodom. Fínsky výrobca Valmet Automotive bude ale od roku 2017 vyrábať nové SUV strednej triedy vo svojom závode v Uusikaupunki.

Závod Brémy je ako hlavný výrobný závod GLC značne vyťažený. Preto Mercedes-Benz využíva aj ďalšie kapacity výroby. „Po silnom rozbehu GLC v Európe je nasledovník GLK od decembra prvýkrát k dispozícii aj vo verzii s pravostranným riadením. Sľubujeme si od toho ďalšie impulzy rastu,“ uvádza Ola Källenius, člen predstavenstva Daimler AG, zodpovedný za odbyt divízie Mercedes-Benz Cars. V októbri sa pre vozidlá kategórie SUV značky Mercedes-Benz rozhodlo 47 379 zákazníkov (+26,1 %). K tomuto rekordu prispel najmä model GLC, ktorý v októbri zaznamenal dvojmiestny rast a nový rekord odbytu.

GLC pokračuje vo filozofii vozidiel kategórie SUV značky Mercedes Benz. Najvyšší komfort jazdy spája s mnohými športovými prvkami a presvedčí rovnako na ceste, ako aj mimo spevnených ciest. Čistota a moderná estetika pritom dopĺňajú klasický terénny vzhľad úspešného predchodcu GLK. Nová GLC vo všetkých podmienkach používania presvedčí vynikajúcou bezpečnosťou, typickou pre značku, najmodernejšími asistenčnými systémami a energetickou úspornosťou. Spotreba klesla v porovnaní s predchádzajúcim modelom až o 19 percent.

MB (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov