Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai dodal do Paríža nové taxíky

Automobilky často dodávajú svoje modely do taxi služieb. Hyundai však do Paríža dodal flotilu 5 nových modelov ix35, ktoré poháňajú palivové články.

Hyundai zvolil načasovanie odovzdania nových taxíkov na parížsky summit o životnom prostredí COP21. Automobilka tak doplnila novými vozidlami asociáciu STEP, ktorá združuje parížske taxíky s elektrickým pohonom.

S 5 novými ix35 Fuel Cell je to pre Hyundai najväčšia flotilová taxi služba s vozidlami na palivové články na celom svete. Do piatich rokov je v pláne zvýšiť počet taxíkov na vodíkové články v Paríži na viac ako 100.

Hyundai ix35 Taxi v Paríži Hyundai ix35 Taxi v Paríži

Infraštruktúra čerpacích staníc sa pomaly buduje a v roku 2016 už bude v Paríži niekoľko staníc na doplnenie vodíka. S novými taxíkmi prináša Hyundai novú udržateľnú mobilitu a riešenie pre Paríž v oblasti životného prostredia.

V porovnaní so vznetovým modelom, ktorý vyprodukuje 135 g CO2 na km jazdy a priemerným ročným nájazdom 100 000 km ušetrí ix35 Fuel Cell približne 70 ton CO2 ročne. Jedinou výfukovou splodinou v modeli ix35 Fuel Cell je totiž vodná para.

S najnovšou dodávkou týchto modelov tak už po európskych cestách jazdí viac ako 250 vodíkových ix35. Tento model bol prvým veľkosériovo vyrábaným automobilom na vodíkové články ponúkaným v Európe. Do konca roka 2015 je v ponuke v 13 európskych krajinách.

MM, Hyundai

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov