Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen modernizoval Golf GTI Cabriolet

Model Golf GTI je športovejšie ladenou verziou rodinného Golfu. Verzia Cabriolet je ešte výnimočnejšia a ponúka lepšie jazdné vlastnosti s vetrom vo vlasoch. Volkswagen nedávno túto verziu modernizoval.

Pohonnou jednotkou je dvojlitrový štvorvalec TSI s preplňovaním a maximálnym výkonom 162 kW (220 k). Priame vstrekovanie paliva a systém start/stop pomôžu znížiť priemernú spotrebu paliva. Motor je kombinovaný so 6-stupňovou prevodovkou DSG. Automobil zrýchli z 0 na 100 km/h za 6,9 sekundy.

V interiéri nájdeme typické kockované poťahy sedadiel alebo za príplatok dodávané kožené čalúnenie s červeným prešívaním. Konštruktéri upravili multifunkčný volant s pútavými červeným prešívaním, ktoré je tiež na hlavici radiacej páky a ručnej brzdy.

Exteriér obsahuje červené orámovanie mriežky chladiča, ktorá je tvorená štruktúrou včelieho plástu. Brzdové strmene sú lakované červenou farbou a sú ukryté za 17-palcovými diskami kolies Brooklyn. Za príplatok Volkswagen dodá 18-palcové disky s dizajnom Austin.

Konštruktéri tiež upravili predný nárazník, bočné prahové rozšírenie a nový lesklý difúzor. Vo voliteľnej výbave bude zadný spojler. Športový podvozok dopĺňa elektronická uzávierka diferenciálu XDS.

Do štandardnej výbavy pribudlo adaptívne riadenie podvozku DCC a balíček Light and Sight. Trojvrstvová strecha zabezpečí akustický komfort pri vyšších rýchlostiach. Farebné vyhotovenie je v ponuke s červenou Garnet Red, bežnou čiernou alebo modrou Deep Blue. Základná cenovka Golfu GTI Cabriolet je 37 075 €.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov