Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel Astra s IntelliLux LED svetlometmi

Nový Opel Astra prišiel do kompaktnej triedy s niekoľkými zaujímavými technológiami. IntelliLux LED svetlomety je jednou z nich. Pomáha znižovať riziko dopravných nehôd pri zlých svetelných podmienkach.

Nové adaptívne svetlomety ponúka Opel v kompaktnej triede za prijateľnú sumu 850 €. Technológia nových svetiel je tak dostupná širokej verejnosti a pomôže pri znižovaní rizík dopravných nehôd pri zlých svetelných podmienkach.

Podľa štatistík v Nemecku zrazí automobil jeleňa alebo diviaka každé 2,5 minúty. V zimnom období sa toto riziko ešte zvyšuje. Stret s divokou zverou je veľmi nebezpečný. Hmotnosť zvierať sa pri náraze ekvivalentne zvyšuje a ohrozuje priamo posádku automobilu.

Najdlhšia noc v roku trvá viac ako 16 hodín a v tomto období je veľkou výhodou mať správne osvetlený automobil s najmodernejšou osvetľovacou technikou. Vodiči totiž strávia cestu do aj z práce pri umelom osvetlení.

Nové adaptívne svetlomety Astry umožňujú jazdu s diaľkovým režimom bez toho, aby osvetľovali iných účastníkov cestnej premávky. Viaceré diódy sa zapínajú a vypínajú podľa potreby a podľa vozidiel pred Astrou.

Opel Astra IntelliLux Opel Astra IntelliLux

Opel je tiež prvým výrobcom, ktorý ponúka takýto typ svetlometov v kompaktnej triede. Adaptívne LED svetlá majú 16 LED segmentov. Každý svetlomet ich má 8 a diaľkový režim sa spustí pri výjazde z osvetlenej oblasti.

Podľa štúdie uvidí vodič pri rýchlosti 80 km/h s matricovými LED svetlometmi prekážku o 30 až 40 m skôr voči bežným halogénovým alebo xenónovým svetlometom. Neosvetlenie protiidúcich vodičov je zabezpečené vypínaním príslušných segmentov, krajnica však stále zostáva osvetlená diaľkový režimom.

Novinku nie je nutné objednávať s navigačným systémom, ktorý by informoval riadiacu jednotku svetiel o mestskej alebo mimomestskej premávke. Nové LED svetlomety tak prinášajú technológiu z luxusnej triedy do tej kompaktnej.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov