Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz poodhalil interiér novej triedy E

Na novinku vyššej strednej triedy, Mercedes-Benz E, je zvedavá celá motoristická verejnosť. Výstavnú premiéru bude mať na detroitskom autosalóne v januári 2016 a už dnes je jasné, že určí (opäť) nové štandardy v tejto triede.

Mercedes-Benz novinku testuje a dolaďuje posledné detaily. Sprístupnil však informácie a obrazový materiál o interiéri, ktorý vám tak môžeme predstaviť. Automobilka s hviezdou na prednej kapote pripravila niekoľko noviniek.

V interiéri je vidieť, že čerpal dizajn a materiál z luxusnej triedy S. Veľký 12,3-palcový dotykový displej prináša nové technológie do vyššej strednej triedy. Na volante sú dotykové ovládacie tlačidlá, ktoré predstavujú novú úroveň ovládania.

Rozlíšenie 1 920 x 720 pixelov zaručí perfektné zobrazovanie mapového podkladu alebo dát z interného HDD. Základná verzia kombinuje displej s uhlopriečkou 17,8 cm, ktorý je pred vodičom a centrálny displej s uhlopriečkou 21,3 cm.

Nová trieda E je prvým automobilom, ktorý má dotykové ovládanie na volante. Ako to bude fungovať v reálnej prevádzke je otázne, novinka však zaujme netradičným ovládaním. Jemné osvetlenie interiéru môže mať až 64 rôznych farieb.

Mercedes-Benz E Mercedes-Benz E

Ergonomické sedadlá vyvinuli konštruktéri s dôrazom na luxus. Vo voliteľnej výbave môže byť ozvučovací systém Burmester s 3D priestorovým zvukom, ktorý používa až 4 strešné reproduktory.

V celom automobile je v prípade Burmester audio systému až 23 reproduktorov a 400 W zosilňovač. Exteriér zatiaľ nebol odhalený, technológie však áno. Multibeam LED svetlomety posunú novinku medzi špičku v oblasti osvetľovacej techniky.

Inteligentné osvetlenie obsahuje tiež adaptívne svetlomety, ktoré obsahujú 84 riadených LED zdrojov v každom svetlomete. Voči súčasným LED svetlometom ponúknu nové LED Multibeam svetlomety až 2,5-násobok svetelného výkonu.

Mercedes-Benz E Mercedes-Benz E

Zadné LED svetlá ponúknu jedinečný podpis značky Mercedes-Benz v zadnej časti vozidla. Balík Driving Assistance ponúkne najmodernejšie asistenčné systémy. Aktívny radarový asistent bude funkčný v rýchlosti od 80 do 180 km/h.

Systém Active Lane Change Assist dokáže pri zapnutí smerových svetiel na viac ako 2 sekundy preradiť vozidlo do druhého jazdného pruhu. Senzory budú sledovať premávky v pruhoch, kam chce vodič odbočiť alebo preradiť sa. V prípade obsadenia pruhu automobilmi systém nedovolí preradenie.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov