Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz E kupé a kabriolet s novými špeciálnymi modelmi

Po miernej modernizácii Mercedesov triedy E vo verzii kupé a kabriolet prichádzajú modely s novými názvami motorov a novými edíciami. Špeciálne vozidlá zvýrazní exkluzívna výbava a prebudí o ne u zákazníkov žiadosť.

Automobilka zmodernizovala všetky varianty triedy E, teda sedan, kombi, kupé a aj kabriolet.

Práve posledné 2 spomenuté verzie prichádzajú v súčasnosti s novými edíciami Sport Edition a V8 Edition. Kupé aj kabriolet však zotrvajú na trhu zvyčajne o rok prípadne o 2 dlhšie a preto je uvedenie nových edícií jasným krokom automobilky k zvýšeniu predajnosti.

Nový balík Sport Edition zvýrazňuje dynamiku trojdverových automobilov. Predný nárazník má výrazné otvory na prívod vzduchu s jednou lamelou vo vysokolesklej čiernej farbe. Nové bočné obloženie prahov zvýrazní športový dizajn vozidla.

Zadný difúzor s odtrhovou hranou AMG dopĺňa dvojvetvová sústava výfukových koncoviek. Športový podvozok Agility Control dopĺňajú exkluzívne 18-palcové disky AMG. Na brzdových strmeňoch pribudne nápis Mercedes-Benz.

Na predných blatníkoch je plaketa Sport Edition. V interiéri budú kožené sedadlá s ozdobnými švami. Za príplatok je k dispozícii prírodná béžová koža Nappa. Vnútorné ozdobné prvky majú hliníkový povrch.

Multifunkčný volant s trojramenným volantom je čalúnení kožou Nappa. Vnútorné koberčeky majú nápis Sport Edition. K dispozícii je špeciálna brilantne modro metalizovaná farba. Táto edícia je dostupná pre všetky motorizácie, ktoré sú v ponuke pre kupé a kabriolet.

Edícia V8 Edition je aj podľa názvu dostupná výhradne pre osemvalcové modely E 500 kupé a kabriolet. Vozidlá poháňa vidlicový osemvalec s výkonom 300 kW (408 k). Nová edícia prinesie k už výnimočným modelom ešte výraznejší dizajn.

Exteriér zvýraznia 19-palcové disky AMG s titánovým sivým lakom. Na predných blatníkoch budú plakety V8 Edition. K dispozícii bude špeciálna farba selenitovo sivá a diamantovo biela Bright.

V interiéri zvyšujú komfort elektricky nastaviteľné sedadlá s pamäťovým balíkom, ktorý nastaví stĺpik riadenia, vonkajšie zrkadlá a predné sedadlá. Špeciálne čalúnenie v koži Nappa prinesie príjemný materiál na dotyk.

Trojzónová klimatizácia Thermotronic ponúkne komfort pri všetkých rôznych podmienkach jazdy. S navigačným systémom Garmin je dostupný prehľad aktuálnej dopravnej situácie Live Traffic. Balík Sport Edition stojí v Nemecku 4 367,3 € a V8 Edition 7 973 €.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov