Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Land Rover Defender: 2 000 000 vyrobených kusov

Land Rover je synonymom pravých off-roadov. Tento automobil založil kategóriu, v ktorej dominoval prakticky dodnes. Súčasné emisné a bezpečnostné normy však rozhodli o ukončení produkcie.

Land Rover vyrobil z modelu Defender 2 milióny kusov. Jubilejný automobil vystavia na autosalóne v Dubaji 16. decembra. Unikátne vozidlo bude vystavené na špeciálnom mieste v historickom centre Dubaja.

Defender vyrábaný v anglickom Solihull odráža bohatú históriu tohto modelu. Malý model s pedálmi určený pre deti doplní vystavený Defender v reálnej veľkosti. Land Rover ukončí výrobu modelov Defender v januári budúceho roka.

Kupujúci na aukcii v Bonhams tak budú mať jednu z posledných možností na nákup tohto výnimočného vozidla. Bude tu na predaj jeden z posledných postavených Defenderov zo Solihullu.

Oslava výročia výroby privíta veľa špeciálnych hostí. Počas 67 ročnej histórie dokázal Defender získať niekoľko ocenení a prvých miest. Výnosy z aukcie, na ktorej bude dostupný jeden z posledných Defenderov, pôjdu na podporu Červeného kríža a IFRC.

Land Rover Defender 2 milióny Land Rover Defender 2 milióny

Land Rover vyrábal model Defender od roku 1948. Požiadavka na nový model neprišla od armády, ako v prípade Jeepu Willys. Model začali vyrábať na základe požiadaviek brata majiteľa automobilky.

Land Rover odvtedy vyrábal niekoľko druhov vozidiel 4×4, ako napríklad: Discovery, Discovery Sport, Range Rover Sport, Range Rover a Range Rover Evoque. Automobilka vyváža až 80 % produkcie do viac ako 170 krajín sveta. Za modelom Defender nám bude ľúto a očakávame tak plnohodnotného nástupcu.

MM, Land Rover

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov