Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz predáva časť zbierky múzea

Mercedes-Benz z nevysvetliteľných dôvodov predáva časť zo zbierky svojho múzea. Na predaj sú tak niektoré vzácne kúsky, ktoré už nezoženiete ani na najprestížnejších aukciách historických vozidiel.

Pod názvom All Time Stars tak ponúkajú niektoré unikátne vozidlá, ktoré sú jedinečné svojim motorom, počtom vyrobených kusov, zachovalým stavom alebo všetkými vlastnosťami spolu.

Na webovej stránke All Time Stars sú na prehliadku k dispozícii všetky dostupné modely a aj tie, ktoré sú pripravované k predaju. Team obchodníkov a konzultantov je tu pre zákazníkov ponúknuť im najlepšie informácie o jednotlivých vozidlách.

Nákup klasického vozidla alebo automobilu s prívlastkom youngtimer je vecou dôvery. Mercedes-Benz tak na svoje vozidlá ponúka rozšírenú inšpekciu, ktorou súčasťou je zoznam so 160 položkami. Všetky možné chyby a nedostatky sú dôkladne zaznamenané a popísané zákazníkovi.

V ponuke je rozmanitosť automobilov od najstaršieho typu 630 Kompressor z roku 1929 až po najnovší model E 320 Convertible z roku 1995. Všetky vozidlá sú rozdelené do 3 edícií: Premium, Collectors a Drivers Edition.

Mercedes-Benz 630

Automobily z Premium Edition sú v pôvodnom stave s malým počtom najazdených km. Modely z Collectors Edition sú vo výbornom stave po estetickej aj technickej stránke. Drivers Edition ponúka vozidlá určené pre každodennú premávku a možnosť ďalšej reštaurátorskej práce.

Mercedes-Benz 630 z oktróbra 1928 predali ako nový za 2 000 ríšskych mariek. Model K so 6,3-litrovým motorom produkoval 120 kW (163 k). Automobil z kolekcie má medzinárodný preukaz Fiva a je v nepoškodenom stave.

Mercedes-Benz E60 AMG Mercedes-Benz E60 AMG

Najnovší kúsok E 320 Convertible má na odometri len 31 000 míľ. Je schopný bežnej premávky a nemá žiadne nedostatky. Z generácie w124 je k dispozícii ešte jeden zaujímavý kúsok.

Mercedes-Benz E60 AMG (w124) je unikát, z ktorého predali len 12 kusov. Na pohon slúži vidlicový osemvalec so zdvihovým objemom 6,0 litra. Produkuje maximálny výkon 280 kW (381 k) a je spojený so 4-stupňovou automatickou prevodovkou. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne model za 5,4 sekundy. Cena je prakticky symbolická, „len“ 189 000 €.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov