Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Range Rover Evoque Convertible

V súčasnosti nie je na trhu SUV alebo SAV model s karosériou kabriolet. V minulosti bol – Land Rover vyrábal Defender aj v otvorenej verzii. Automobilka sa chce k tomuto typu automobilu vrátiť.

Model Defender má na výrobných linkách skončiť svoju púť koncom tohto a začiatkom budúceho roka. Land Rover preto plánuje nástupcu otvoreného Defenderu v inom modeli. Konštruktéri zvolili za najlepšieho nástupcu model Evoque.

Land Rover tak rozhodol o začiatku testovaní prvého novodobého SUV modelu s otvorenou karosériou na trhu. Prvé testovania už prebiehajú v technologicky náročnom teréne v skúšobnom ústave Land Roveru.

Oficiálne predstavenie bude v novembri a začiatok predaja je plánovaný na jar 2016. Novinka nebude mať na trhu konkurenciu a to jej môže pomôcť v absolútnom upevnení na trhoch v Európe. Land Rover tiež predstavil krátky film o testovaní novinky.

Range Rover Evoque Convertible Range Rover Evoque Convertible

Testy v anglickom Herefordshire preukázali dobré jazdné vlastnosti s otvorenou strechou v teréne. Hlavný inžinier automobilky, Mike Cross, prezradil, že terénne schopnosti nového SUV Convertible modelu nebudú horšie voči bežnému Evoque.

Prvé predstavenie modelu Convertible v podobe konceptu bolo na tohtoročnom autosalóne v Ženeve. Model tak bude nadväzovať na dlhoročné tradície kabrioletov medzi SUV, ktoré Land Rover už v minulosti produkoval. Presné informácie o pohonných jednotkách budú dostupné po oficiálnom predstavení, rozdiely voči bežnému Evoque však nečakajme.

MM, Land Rover

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov