Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel Astra v špeciálnom štúdiu

Opel Astra je novinka, do ktorej vkladal Opel veľké nádeje. Astra tak prináša najnovšie technológie, ktorými dokonca predbehne aj vyššie postavenú Insigniu. Pre najlepšiu pohodu na palube bola novinka testovaná v špeciálnom štúdiu.

Opel Astra však nebol v bežnom nahrávacom štúdiu. Novinku umiestnili do špeciálneho EMC štúdia, v ktorom je rovnako ako v nahrávacom štúdiu stena pokrytá materiálom podobným na prevoz vajíčok. Technici v tomto štúdiu testovali elektro-magnetickú kompatibilitu automobilu.

Všetky nové vozidlá musia prejsť podobným testom. Astra musela preukázať funkčnosť všetkých systémov bez rušenia magnetickými a inými vlnami. Novinka totiž spolieha na veľa moderných systémov, ktoré môžu prestať fungovať.

Nová Astra má v ponuke inteligentné LED svetlomety, zábavný infosystém IntelliLink alebo systém Android CarPlay Auto. Všetky tieto prvky výbavy môžu mať problém s rôznymi elektromagnetickými vlnami, s ktorými sa bežne vo svete stretávame.

Opel Astra v EMC štúdiu Opel Astra v EMC štúdiu

Centrum EMC v nemeckom Rüsselheime spĺňa podľa nemeckých úradov normu ISO 17025 a tak tu odborníci môžu zisťovať kompatibilitu palubných systémov s vonkajšími vplyvmi a ich toleranciu.

Pred 30 rokmi bolo zisťovanie nežiaducich elementov obmedzené napríklad len na odstránenie praskania v rádiu spôsobené alternátorom alebo systémom zapaľovania. V súčasnosti s novými elektronickými systémami a kilometrami drôtov v celom vozidle je to náročnejšie.

Steny pokryté materiálom podobným tomu, v ktorom prepravujeme vajcia, odráža elektromagnetické vlny späť k vozidlu. Astra bola počas skúšok vystavená vysokoenergetickému elektromechanickému poľu. Novinka testy splnila a dokáže tak správne fungovať aj v radiačnej búrke.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov