Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi SQ5 TDI s vyšším výkonom

Audi Q5, stredne veľké SUV, ktoré je v ponuke s úspornými motormi TDI. Na druhej strane stojí vysokovýkonná verzia SQ5 TDI, ktorú automobilka aktuálne upravila a zvýšila výkon motora.

Verzia SQ5 TDI je na trhu od roku 2013 a po dvoch rokoch jej automobilka pripravila miernu modernizáciu v podobe verzie Plus. Od októbra bude na nemeckom trhu v ponuke vynovená verzia s posilnenou pohonnou jednotkou.

Biturbo V6 TDI so zdvihovým objemom 3,0 litra odteraz ponúkne výkon 250 kW (340 k). Verzia Plus tak pridáva 20 kW (27 k). Krútiaci moment zvýšený o 50 Nm na 750 Nm ponúkne bezkonkurenčnú dynamiku.

Automobil zrýchli z 0 na 100 km/h za 5,1 sekundy a najvyššia rýchlosť je 250 km/h. Podľa Audi v priemere spotrebuje 6,6 l/100 km a vytvorí každých 100 km 174 g CO2. Všetky verzie S prenášajú krútiaci moment na všetky 4 kolesá.

Audi SQ5 TDI Plus Audi SQ5 TDI Plus

Novinka však prichádza po prvýkrát v rodine Q5 so športovým diferenciálom na zadnej náprave, ktorý aktívne rozdeľuje krútiaci moment na obe kolesá. SUV stojí na 21-palcových diskoch s lesklým čiernym dizajnom a plášťami 255/40 R21.

Audi ponúka k novinke čierny lesklý balík čiernych vonkajších zrkadiel, kľučiek dverí, strešného spojleru a difúzora. Jemná koža Nappa má strieborný diamantový vzor a zadná posuvná lavica zvyšuje variabilitu v interiéri.

Audi tiež pripravilo špeciálny balíček s farbou Macaw Blue a limitovaným počtom 100 kusov. Športové sedadlá majú čalúnenie v čiernej jemnej koži Nappa. Exkluzívny balíček je v ponuke s cenou 12 000 €.

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov