Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen priniesol do Wolfsburgu autokino

Autokiná boli mimoriadne obľúbené za morom v USA. Ich obľuba však s príchodom nových širokouhlých televízorov a reprosústav klesala. V súčasnosti sa v niektorých krajinách snažia o ich reinkarnáciu.

Autokiná nie sú žiadnou novinkou ani u nás. V Bratislave môžete navštíviť autokino počas letných mesiacov na parkovisku pred OC Palace na Zlatých Pieskoch. V nemeckom Wolfsburgu sa automobilka Volkswagen tiež snaží o návrat autokina.

Posledné premietanie bolo vo Wolfsburgu v Allerparku v roku 2010. Automobilka Volkswagen sa rozhodla tradíciu autokina oprášiť a opätovne začať predvádzať nové filmy pod holým nebom.

Prvé premietanie bude 12. septembra. Premiéru pod holým nebom bude mať po prvýkrát nemecký film Fack ju Göhte 2. Pôjde o prvú premiéru nemeckého filmu v autokine od začiatku nemeckej koprodukcie.

Lístky sú už v predaji a Volkswagen očakáva vysokú návštevnosť. Premietanie bude na 4 obrazovkách s celkovou plochou viac ako 250 m2. Zvuková stopa filmu sa prenáša cez bežné vysielanie FM, ktoré si diváci naladia na autorádiu vo svojom vozidle.

Na miesto premietania do Volkswagen Areny sa zmestí až 170 automobilov. Projekcia sa uskutoční bez ohľadu na počasie a začína sa o 20.30 – kvôli tme. Vstup je možný od 19.00.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov