Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda ukáže vo Frankfurte Superb SportLine

Na autosalóne vo Fankfurte predstaví Škoda niekoľko zaujímavých modelov. Medzi nimi je tiež športovo ladená verzia Superbu s prívlastkom SportLine.

Spolu s modelom Superb SportLine predstaví automobilka tiež verziu Octavie Combi RS 230, upravenú verziu Fabia R5 Combi, Superb GreenLine, Rapid Monte Carlo a Rapid Spaceback ScoutLine.

Model Superb SportLine bude mať vo Frankfurte svetovú premiéru. Športovo orientovaný model bude dostupný pre Superb aj Superb Combi. Paket ponúkne športovejší interiér a exteriér. Zmeny však budú malé, napríklad predný a zadný nárazník zostanú bezo zmien.

SportLine bude k dispozícii pre všetky motory okrem základného zážihového a vznetového. Superb SportLine bude stáť na 18- alebo 19-palcových diskoch. V sériovej výbave budú zatmavené bočné sklá, o 15 mm znížený športový podvozok, športové sedadlá, hliníkové pedále a športový volant.

Na autosalóne bude mať premiéru tiež najúspornejšia verzia Superb GreenLine. Na pohon bude slúžiť 1,6-litrový vznetový motor TDI s výkonom 88 kW (120 k). Podľa automobilky bude mať spotrebu 3,7 l/100 km a emisie CO2 95 g/km. Na plnú nádrž dokáže prejsť až 1 780 km.

ŠKODA Superb GreenLine

Svetovú premiéru bude mať tiež ďalší model Rapid Monte Carlo. Špeciálna edícia, ktorá je dostupná napríklad aj pre model Fabia, ponúkne športovejší dizajn a lepšiu výbavu. V sériovej výbave budú xenónové svetlomety alebo zatmavené bočné okná.

Škoda Rapid Monte Carlo

Na výber budú 16- alebo 17-palcové disky kolies. V čiernej farbe budú lakované kryty spätných zrkadiel, predný a zadný spojler, rámček masky chladiča, zadný difúzor a prahové lišty. V interiéri pribudne športový volant a športovejšie sedadlá.

Poslednými dvoma novinkami vo Fankfurte budú športovo ladené modely. Octavia RS 230 je prvou Škodou, ktorá má v štandardnej výbave diferenciál s elektrohydraulickou svornosťou. Na pohon slúži 2,0-litrový preplňovaný motor TSI s výkonom 169 kW (230 k).

Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne Octavia RS 230 za 6,7 sekundy a maximálna rýchlosť bude elektronicky obmedzená na 250 km/h. Octavia RS 230 je tak najrýchlejšou sériovou Octaviou všetkých čias.

Škoda Fabia R5 Combi

Druhá športová novinka je iba koncept. Fabia R5 Combi vychádza zo súťažného špeciálu Fabia R5. V zeleno-bielo-čiernom lakovaní má koncept súťažnú optiku z Fabie R5 a 18-palcové disky. Rozšírenú karosériu poháňa 1,6-litrový motor s výkonom 205 kW (279 k).

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov