Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan inovoval model NP300 Navara

Zástupca pick-upov od Nissanu, model Navara, získal modernejší dizajn a novú pohonnú jednotku. Oficiálne predstavenie bude 16. septembra na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom.

Modely pick-up nie sú vždy dizajnovo atraktívne. Ich hlavným účelom je preprava tovaru a dobrá využiteľnosť v ľahkom teréne. Nissan však chce svoj model Navara predávať s lepšími predajnými číslami a tak na autosalóne vo Frankfurte predstaví novú generáciu.

Atraktívny exteriér preberá dizajnové črty z osobných vozidiel Nissan. Novinka sa inšpirovala crossovermi a dizajn vyvíjali pre európsky trh. Automobil sa bude predávať prevažne na starom kontinente.

Pre Nissan typická maska chladiča dostala chrómované orámovanie s motívom v tvare písmena V. Stretávacie svetlomety môžu byť po novom vybavené LED zdrojom svetla. Novinka prichádza tiež s vynoveným interiérom.

Nissan NP300 Navara Nissan NP300 Navara

Všetky prvky boli prepracované pre maximálnu kvalitu, komfort a praktickosť posádky. Predné sedadlá ponúkajú lepšiu ergonómiu a boli vyvíjané s podporou technológie inšpirovanej agentúrou NASA. Pre obe verzie King Cab aj Double Cab je k dispozícii dvojzónová klimatizácia a nové zadné vetranie kabíny.

Novinka dostala do sériovej a príplatkovej výbavy nové technologické prvky a vylepšenia, ktoré poznáme z osobných vozidiel. K dispozícii je panoramatický parkovací asistent, núdzové brzdenie pri pohybe dopredu alebo asistent jazdy z a do kopca.

Pre lepšie jazdné vlastnosti má nový Nissan Navara Double Cab vzadu päťprvkový systém zavesenia kolies. Novinka má o 20 kg menšiu hmotnosť voči bežnej tuhej náprave s listovými pružinami. Verzia King Cab zostáva verná listovým pružinám, ktoré však majú voči predchodcovi nižšiu hmotnosť o 7kg.

Na pohon bude slúžiť nový 2,3-litrový vznetový motor dCi, ktorý je voči predchodcovi úspornejší o 24 %. K dispozícii je v dvoch výkonových variantoch. Slabší má 118 kW (160 k) a silnejší ponúkne 140 kW (190 k) s dvojicou turbodúchadiel.

Nissan NP300 Navara Nissan NP300 Navara

Automobil bude dostupný s pohonom zadných alebo všetkých kolies. Motor bude spojený so 6-stupňovou manuálnou alebo novou 7-stupňovou samočinnou prevodovkou. Užitočné zaťaženie všetkých verzií presahuje 1 tonu a ťažná sila presahuje hodnotu 3 500 kg.

Verzia Double Cab má tiež o 67 mm dlhší nákladový priestor. Celková dĺžka je 1 578 mm. Verzia King Cab má ložnú plochu dlhú 1 788 mm. Nissan vyrába pick-upy od roku 1935 a získal už viac ako 14 miliónov zákazníkov. Nová Navara bude v tomto trende pokračovať.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov