Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan predstavil netradičnú službu

Propagácia elektromobilov nepozná hraníc. Nissan pripravil nový spôsob, ktorý dokáže zaujať. Z bežného elektromobilu získava elektrickú energiu, ktorú potom využije na pohon elektrických spotrebičov v budove.

Milovníci espressa vedia, že na výrobu kvalitnej kávy potrebujú stroj s pracovným tlakom 9 barov a teplotou vody 93 °C. K tomu sú potrebné ešte čerstvo namleté zrnká a samozrejme elektrická zásuvka s elektrickým prúdom.

Nissan však ponúkol možnosť zásobovať kávomat na propagáciu elektromobilov prúdom z vozidla. Nissan Leaf je tak zdrojom elektriny pre celú prevádzku kaviarne. Automobil pritom stojí zaparkovaný v garáži a je pripojený k elektrickej sieti.

Nissan Leaf kávomat Nissan Leaf kávomat

Technicky je tento projekt možný. Vozidlo je však zdrojom elektrickej energie len čiastočne. Energia uschovaná v akumulátoroch musí byť získaná z iného zdroja. Alternatívou môže byť fotovoltaika a články na streche Leafu.

Systém rýchlonabíjacej stanice Endesa predstavili na ženevskom autosalóne v marci tohto roka. Na rôznych aplikáciách ho ako prvý výrobca využil práve Nissan. Vozidlo tak môže dodávať elektrickú energiu malému domu celú noc.

Pre Nissan je táto technológia v Nemecku už vyskúšaná a plne jej dôveruje. Mobilný dom (TMH) integruje po prvýkrát automobil do elektrickej siete. Bežne dostupná zásuvka je tak v tomto prípade na istý čas nahraditeľná.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov