Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Značkový, alebo nezávislý servis?

Ste spokojí s kvalitou práce značkových servisov, alebo dávate prednosť lacnejším nezávislým autoservisom?

Platnosť záruky na auto totiž nie je podmienená využívaním služieb výlučne autorizovaných servisov. Kvalitnú prácu a služby môže totiž nesporne poskytovať značkový aj nezávislý autoservis, veľký či malý.

Zveriť automobil neautorizovanému servisu môže na prvý pohľad vyzerať ako vcelku výhodné rozhodnutie. Hneď na druhý ale vyplynie rad príčin, vďaka ktorým sa už  mnoho zákazníkov obracia výhradne na autorizovaný servis.

Autoservis „zastrešený“ pod konkrétnou automobilovou značkou by mal byť zárukou najkvalifikova­nejšej práce na vašom aute. Pracujú v ňom odborníci, ktorým denne prechádzajú rukami autá jednej značky. Riešenie akýchkoľvek problémov súvisiacich s vašim autom by preto mali hravo zvládnuť.

Neautorizovaným servisom ale dáva v súčasnosti prednosť viac ako polovica motoristov na Slovensku. Veď mnohé neautorizované servisy disponujú moderným vybavením, vyškolenými odborníkmi, osobným prístupom a to všetko za podstatne nižšiu cenu. Na druhej strane existuje aj nejeden neznačkový servis, ktorý potrebnou technikou a skúsenosťami nedisponuje a môže narobiť viac škody ako úžitku z ušetrených peňazí. Preto treba byť opatrný a dať na vlastný úsudok, na rady odborníkov, nezávislých dlhoročných zákazníkov a po zvážení sa rozhodnúť, kam s vozidlom zájsť. Zaplatiť menej nie vždy znamená aj ušetriť. A pri našich štvorkolesových miláčikoch to platí dvojnásobne.

Viac sa dočítate v Auto magazíne č. 9/2015, ktoré je práve v predaji.

(šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov