Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi vyvíja nový typ akumulátorov so Samsungom a LG

Audi vyvíja rôzne alternatívne pohony budúcnosti, medzi ktoré patrí tiež elektromotor. Značka začala spolupracovať na vývoji nového typu akumulátorov so spoločnosťami Samsung a LG.

Elektromobily majú výhodu v produkcii nulových emisií. Nevýhodou je však krátky dojazd spôsobený nízkou kapacitou akumulátorov a dlhá doba dobíjania. Audi chce tento trend zmeniť a predstaviť úplne nový typ akumulátorov.

Juhokórejské spoločnosti Samsung a LG sú novátormi v oblasti elektrických komponentov. Spolupráca automobilky s týmito značkami tak nie je prekvapením. Samsung a LG môžu ponúknuť automobilke cenné rady v oblasti skladovania energie.

Automobily Audi tak budú poháňať nové akumulátory od dodávateľov LG a Samsung. Obaja partneri plánujú tiež investovať do technológií výroby a dodávania akumulátorov do nových elektromobilov od Audi.

Nové technológie umožnia predĺžiť dojazd vozidiel Audi až na 500 km. S týmto dojazdom budú elektromobily Audi konkurovať napríklad produktom automobilky Tesla.

Nové modulárne akumulátory budú atraktívnejšie pre nových zákazníkov a umožnia efektívnejšie skladovať a využívať elektrickú energiu. Audi plánuje použiť nový typ akumulátorov v niektorom z budúcich elektrických vozidiel v kategórii SUV.

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov