Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan predstavil 5 zaujímavých výletných ciest

Letné mesiace lákajú na dovolenku alebo jazdu autom do nových destinácii. Automobilka Nissan pripravila zoznam 5 zaujímavých výletných ciest, ktoré sa podľa nej oplatia navštíviť. Budete s ňou súhlasiť?

Predstavenie týchto ciest však nie je jediným činom Nissanu. Automobilka poslala naprieč Európou elektromobily Leaf a e-NV200, aby preukázala výhodu elektrického pohonu. Otázkou však zostáva pravidelné dobíjanie batérií.

Vozidlá vyrazili na cestu cez Taliansko, Španielsko, Švédsko, Dánsko, Veľkú Britániu a Francúzsko. Podľa automobilky strávi prázdniny vo vlastnej krajine viac ako 1,14 miliardy ľudí na celom svete. Z tohto dôvodu chce Nissan ukázať prekrásne scenéria z ciest v domovských krajinách.

Vozidlá Nissan tak prešli v dovolenkovom období viac ako 200 km denne po niekoľkých európskych cestách s peknou panorámou. Počas výletu ušetrili obe vozidlá približne 20 kg CO2, čo predstavuje množstvo CO2 absorbovaného novo vysadeným stromom za rok.

Z týchto údajov plynie výhoda elektromobilov v boji za lepšie životné prostredie. Nissan od začiatku produkcie predal viac ako 184 000 vozidiel Leaf, z toho viac ako 42 tisíc jazdí po európskych cestách.

Cesta začala v talianskom meste Rieti, ktoré je známe ako „pupok“ Talianska (geografický stred krajiny). Odtiaľ prešli automobily cez Rím do španielskej Barcelony. Pripomínali si tunajšie predstavenie modelu e-NV200 pred necelým rokom.

V Barcelone je približne 130 nabíjacích staníc, čo predstavuje pohodlné vozenie po uličkách tohto španielskeho veľkomesta. Na konci etapy v Španielsku prechádzal model e-NV200 po pobrežnej ceste C-31 s výhľadom na Baleárske more a pohorie Massís del Garraf.

Etapy v Severnej Európe začínala vo švédskom Bunkeflostrande. Cez známy most Oresund prešli vozidlá do Dánska. Tento most s dĺžkou 8 km prekvapí nezabudnuteľným výhľadom na more a pevninu. Štvrtá etapa vo Veľkej Británii prechádzala cez „zelené“ mesto Bristol a visutý most Clifton.

Posledná časť výletu predstavovala francúzske cesty so stromoradím vo Versailles. Trasa pokračovala cez slávnu Avenue Rockefeller až na nábrežie rieky Seina. Poslednú jazdu zakončili pri schodoch kláštora Saint-Germain-des-Prés.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov