Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Jaguar testuje nové SUV v nehostinných podmienkach

Pred príchodom nového modelu automobilky využívajú na dôkladné testovanie tie najdrsnejšie miesta. Jaguar plánuje predstaviť svoju novinku už túto jeseň a tak odhalil niekoľko fotografií z testovania nového SUV.

Jaguar predstaví nové SUV s názvom F-Pace na septembrovom autosalóne vo Frankfurte. Predtým však musí nový model prejsť sériou ťažkých skúšok, ktoré ho preveria na tých najhorúcejších a najstudenších miestach sveta.

Automobilka si vybrala na testy horúci a prašný Dubaj a tiež ľadové, zasnežené Švédsko. Crossover od Jaguaru tak zažije tie najchladnejšie a najhorúcejšie dni, aké bude musieť zvládnuť počas u svojich zákazníkov.

Testovacie zariadenie automobiliek Jaguar a Land Rover je v severnom Švédsku, v meste Arjeplog. Priemerné zimné teploty neprekročia -15 °C a teplomer často klesne až na -40 °C. Jaguar tu má k dispozícii 60 km horských stúpaní, roviniek a zjazdov, ktoré sú ideálnym miestom na test novinky.

Jaguar F-Pace testy Jaguar F-Pace testy

Automobilka tak v praxi otestuje funkčnosť systému Dynamic Control a All-Surface Progress Stability Control. Protipólom chladného Švédska je testovanie vozidla v rozpálenom prostredí Dubaja.

Teploty tu v najhorúcejšie dni vystúpia na 50 °C v tieni. Na slnku teplota môže dosiahnuť až 70 °C. Automobilka tak preverí odozvu a funkčnosť interiérového vybavenia, kde môže teplota vystúpiť až k 90 °C.

Maximálnemu zaťaženiu podrobia tiež klimatizačnú sústavu a chladiaci systém motora. Ďalšími zaťažkávacími skúškami sú prejazdy cez štrkové horské prechody. Jaguar tak opäť otestuje systém pohonu všetkých kolies pri najvyšších letných teplotách.

MM, Jaguar

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov