Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan X-Trail s novým motorom

Nissan X-Trail novej generácii je na trhu od roku 2013. Postupne sa v ponuke objavujú novšie pohonné jednotky. Automobilka nedávno predstavila najnovšiu generáciu preplňovaného zážihového štvorvalca pod kapotou X-Trailu.

Nový motor dopĺňa malú ponuku pohonných jednotiek pre model X-Trail. Štvorvalcový zážihový turbomotor prešiel výraznou modernizáciou a základ jednotky je v atmosféricky plnenom motore so zdvihovým objemom 1,6.

Motor je v ponuke už s modelom Pulsar, v súčasnosti je novinka dostupná tiež pre X-Trail. Zo zdvihového objemu 1,6 litra konštruktéri dokázali získať maximálny výkon 120 kW (163 k). To zodpovedá litrovému výkonu viac ako 100 k na 1 l zdvihového objemu.

Krútiaci moment vrcholí hodnotou 240 Nm v rozsahu od 2 000 do 4 000 ot./min. V spojení so štandardnou 6-stupňovou manuálnou prevodovkou a pohonom predných kolies zrýchli z 0 na 100 km/h za 9,7 sekundy.

Nissan X-Trail 1,6 DIG-T Nissan X-Trail 1,6 DIG-T

Maximálna rýchlosť v tejto konfigurácii je 200 km/h. Podľa automobilka je priemerná spotreba 6,2 l/100 km a emisie CO2 145 g/km. So systémom start/stop a inovatívnymi technológiami motor spĺňa emisnú normu Euro 6.

Novinku je možné kombinovať so všetkými stupňami výbav od najzákladnejšej Visia po najluxusnejšiu Tekna. Najlacnejší model má v sériovej výbave predné a zadné parkovacie senzory, tempomat alebo Bluetooth pripojenie pre mobilné telefóny.

Základná cena za X-Trail s novým motorom je 24 750 €. V ponuke je tiež verzia s 1,6-litrovým vznetovým motorom dCi s výkonom 96 kW (130 k), ktorá sa kombinuje s pohonom predných alebo všetkých kolies. Maximálna hmotnosť ťažného prívesu je 2 000 kg v prípade vznetového motora a 1 800 kg v prípade nového zážihové štvorvalca.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov