Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Projekt máp Here prenikne do automobilového priemyslu

Nedávno sa dostali na internet správy o možnej spolupráci automobiliek s projektom digitálnych máp Here od spoločnosti Nokia. V súčasnosti už vieme, že vznikla spolupráca medzi tromi automobilkami a fínskou spoločnosťou Nokia.

Spoločnú dohodu uzavreli s Nokiou automobilky Audi AG, BMW Group a Daimler AG. Najväčší producenti prémiových vozidiel na svete budú vo svojich vozidlách ponúkať projekt Here.

Akvizícia zaistí posilnenie Here vo všetkých odvetviach automobilového priemyslu. Značky Audi, BMW a Daimler sa dohodli na prevzatí projektu máp a lokalizačných služieb Here na začiatok prvého štvrťroku 2016.

Spojenie vytvorí mobilitu dostupnú pre všetkých zákazníkov automobilového priemyslu. Všetci traja partneri budú mať v projekte rovnaký podiel a žiaden z nich nemá zatiaľ záujem získať väčšinu.

Transakciu musí ešte schváliť protimonopolný úrad. Prostredie a krajina sa neustále menia a preto je aktualizácia máp najdôležitejším kritériom pre presnú navigáciu. Kamery vo vozidlách budú slúžiť na zaznamenávanie zmien na ceste a v krajine.

Kombinácia máp a údajov z vozidiel zabezpečí vyššiu bezpečnosť na cestách. Údaje z automobilov umožnia získavať reálne informácie o stave na ceste, ako napríklad o vzniku poľadovice alebo aktuálneho vzniku dopravnej zápchy.

Predvídanie zeleného svetla na semafore umožní navigovať vozidlo aktuálnou rýchlosťou potrebnou na prejazd mesta takzvanou zelenou vlnou. Tým sa môže znížiť spotreba paliva a nehodovosť.

Here však naďalej bude ponúkať svoje služby v rôznych iných odvetviach. Here poskytuje lokalizáciu vo viac ako 100 krajinách a vyše 50 jazykoch na celom svete. Spoločnosť bude naďalej upevňovať svoje postavenie medzi poskytovateľmi máp.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov