Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Modernizovaný Seat Alhambra

Po nedávnej modernizácii Volkswagena Sharan prichádza s omladeným dizajnom aj jeho španielska sesternica Alhambra. Seat pripravil miernu modifikáciu exteriéru s novými prvkami výbavy a motorizáciami.

S novými motormi TSI a TDI bude Alhambra až o 10 % úspornejšia voči predchodcovi. V roku 2014 zaznamenal model rekordné predaje, ktoré automobilka s modernizovanou verziou v tomto roku plánuje prekonať.

Zmenený model prichádza s novou generáciou zábavných systémov Seat Easy Connect. Medzi ne patrí displej s vysokým rozlíšením alebo najnovší procesor pre rýchlejšie vypočítanie trasy. Dotykový displej má tak po novom uhlopriečku až 6,3 palca.

Funkcia Mirror Link umožní spárovať telefóny a zobraziť zrkadlový obraz z displeja telefónu na palubnom displeji. Španielska automobilka sa dohodla na vývoji najnovších aplikácii so spoločnosťou Samsung.

Seat Alhambra Seat Alhambra

Pod prednou kapotou došlo k niekoľkým zmenám. Zážihové motorizácie TSI ponúknu výkon 110 kW (150 k) a 162 kW (220 k). Motory TDI sú v ponuke v 3 výkonových verziách. Najslabšia pohonná jednotka má 85 kW (115 k), po nej nasleduje verzia so 110 kW (150 k) a najsilnejšia ponúkne 135 kW (184 k).

Verzia TDI s výkonom 110 kW (150 k) bude k dispozícii tiež s pohonom všetkých kolies. S výnimkou najslabšieho vznetového motora sú všetky dostupné s automatickou prevodovkou DSG. Najsilnejšia zážihová verzia ju má v sériovej výbave.

V štandardnej výbave bude multikolízna brzda, ktorá po nehode zabráni samovoľnému pohybu vozidla. V tomto prípade tak zablokuje všetky kolesá a automobil nemôže prejsť do protismeru a naraziť do protiidúceho vozidla.

Seat Alhambra Seat Alhambra

Asistent diaľkových svetiel osvetlí vozovku bez oslnenia iných účastníkov cestnej premávky. Systém na rozpoznávanie dopravných značiek upozorní na prekročenie aktuálne povolenej rýchlosti. Pre lepší komfort budú v ponuke tiež masážne sedadlá.

Univerzálna Alhambra ponúkne v základe batožinový priestor s maximálnym objemom 2 430 l (po sklopení druhého a tretieho radu sedadiel). Systém ukladacích boxov umožní prepravovať malé predmety v batožinovom priestore. Voliteľná panoramatická strecha presvetlí celý interiér.

MM, Seat

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov