Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan e-NV200 Evalia

Nissan má veľký podiel na rozvoji elektromobilov. Najpredávanejším elektrickým vozidlom (aj) v Európe je jeho model Leaf. V ponuke automobilky je tiež jediná elektrická dodávka do 3,5 tony. Na trh teraz prichádza jej sedemmiestny variant.

Model e-NV200 patrí medzi obľúbené vozidlá prepravných spoločností na krátke trasy v úzkych mestských uličkách. Výhody elektromobilov ocenia tiež taxi služby, pre ktoré je však Leaf v špecifických prípadoch malý. Nissan im tak vyšiel v ústrety a predstavil prvú elektrickú sedemmiestnu dodávku.

V ponuke predajcov Nissan je táto novinka od 1. augusta. Ide tak o jediný model vo svojej kategórii, ktoré nemá v oblasti pohonu konkurenciu.Automobil určený na kratšie trasy tak budú využívať v mestách a blízkom okolí.

Nissan ponúka dve možnosti pri nákupe elektrického vanu. Za základnú cenu 37 507 € dostane zákazník automobil s batériami. V prípade, že sa rozhodne batérie prenajímať, cena klesne na 31 611 €.

Model e-NV200 má od výrobcu bohatú sériovú výbavu, medzi ktorú patrí: automatická klimatizácia, vyhrievaný kožený volant, dažďový a svetelný senzor. Posuvné dvere uľahčia prístup na zadné sedadlá. Pre vyšší komfort sú zadné sklá tónované.

Na pohon slúži elektromotor s maximálnym výkonom 80 kW (110 k). Krútiaci moment vrcholí hodnotou 254 Nm a je dostupný v celom spektre otáčok. Motor neprodukuje žiadne emisie CO2, automobil tak má povolený vjazd do nízkoemisných zón európskych veľkomiest.

Výhodou sú tiež nízke náklady na údržbu. Pohonná jednotka nepotrebuje výmeny oleja, sviečok alebo remeňa pohonu príslušenstva. Podľa automobilky prejde e-NV200 Evalia na jedno nabitie 167 km. Táto vzdialenosť je závislá od zaťaženia elektrickej výbavy a poveternostných podmienok.

Automobil môžete nabíjať cez štandardný konektor v domácnosti (10 A, 2,3 kW). Nevýhodou je dlhá doba dobíjania, v tomto prípade až 10 hodín. S nabíjacím portom 1 AC a voliteľnou nabíjačkou s výkonom 6 kW trvá nabíjanie približne polovičný čas. Na rýchlonabíjačke je možnosť nabiť batériu na 80 % za 30 minút.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov