Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Úžitkové Mercedesy presvedčivo víťazia.

Každý rok organizuje vydavateľstvo ETM pre čitateľov svojich špecializovaných magazínov Fernfahrer, Lastauto Omnibus a Trans Aktuell anketu „Najlepšie úžitkové vozidlá“ a „Najlepšie značky“. Vozidlá značky Mercedes-Benz sa presadili vo všetkých kategóriách, v ktorých nastúpili. Je to najlepší výsledok za ostatných päť rokov.

Už devätnásty raz za sebou zvíťazil v kategórii transportérov hmotnosti do 3,5 tony priekopník v bezpečnosti Sprinter.

V kategórii transportérov/nákladných motorových vozidiel do 7,5 tony bolo prvé Atego, ktoré je dlhodobo najžiadanejšie vo svojom segmente v Európe. Za najlepší distribučný nákladný automobil hmotnosti od 18 ton bol zvolený Antos. Víťazstvo si v ankete zopakoval Actros, ktorý tak potvrdil, že je číslom jeden v diaľkovej preprave. V kategórii sklápačov do 32 ton si prvenstvo zaistil Arocs.

Výborný výsledok u čitateľov dosiahli autobusy. Svojho druhu najžiadanejšie Tourismo a Travego víťazstvami v kategóriách midibusy, repektíve cestovné autobusy so zvýšenou podlahou. Citaro bodovalo na prvom mieste hneď v dvoch segmentoch: mestský linkový a medzimestský autobus.

Opäť prví
Vozidlá značky Mercedes-Benz sa tak presadili vo všetkých kategóriách ankety, v ktorých nastúpili. To je najlepší výsledok za uplynulých päť rokov.
Za najlepšie značky služieb vo svojich kategóriách účastníci ankety označili prevádzky nemeckej požičovne a lízingu úžitkových automobilov CharterWay a sieť servisov pre nákladné vozidlá a trailery TruckWorks, obe značky s hviezdou.

„Skutočnosť, že naše výrobky a služby opäť v takej miere aj tento rok dokázali presvedčiť odborne znalé publikum, je veľkolepým potvrdením výkonov našich pracovníkov. Súčasne nás tento úspech motivuje, aby sme naše vozidlá a služby ustavične zlepšovali,“ ubezpečil Wolfgang Bernhard, člen predstavenstva spoločnosti Daimler, zodpovedný za divíziu Daimler Trucks & Buses.

Daimler (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov