Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Veľmi úspešný Mercedes-Benz triedy V.

Mercedes-Benz inovoval triedu Viano a premenoval ju na triedu V. V ponuke modelov značky tak reprezentuje najluxusnejšie veľkokapacitné vozidlo a tvorí vlastnú kategóriu medzi konkurenčnými automobilmi.

Prvé vozidlá triedy V začali schádzať z výrobných liniek v máji 2014. Za rok sa k zákazníkom dostalo už vyše 20 000 kusov triedy V. Toto číslo je veľmi významným faktom, pretože veľkokapacitné vozidlá vysoké predaje nazaznamenávajú.

Výroba v španielskej Vitorii je tak naplno vyťažená. Predchodcu Viana predal Mercedes-Benz počas prvého roku predaja od septembra 2003 o 25 % menej kusov, ako z novinky – triedy V. Nový model teda zaznamenal vynikajúci predaj.

Mercedes-Benz triedy V je dostupný už v 90 krajinách sveta. Onedlho sa spustí predaj aj v Austrálii, Južnej Afrike a Japonsku. Všetky tieto krajiny potrebujú vozidlá s pravostranným riadením, ktoré už predávajú na trhu vo Veľkej Británii.

Ponuka miesta pre 8 pasažierov a rôzne konfigurácie sedadiel a nákladu presviedčajú stále viac a viac zákazníkov. Vozidlá sa využívajú nielen na rodinné účely, ale slúžia tiež na luxusnú prepravu VIP, hotelové účely alebo pre športové teamy.

V španielskom Baskicku vyrába triedu V viac ako 3 000 zamestnancov. Daimler musel pred začiatkom výroby investovať približne 190 miliónov €. Modernizácia areálu zahŕňala nové usporiadanie karosárne, lakovne a montážnych priestorov.

Mercedes-Benz triedy V

Dôležitým bodom optimalizácie bola tiež logistika. Továreň vo Vittorii je druhá najväčšia továreň Mercedes-Benz Vans po nemeckom Düsseldorfe. Na začiatku predaja bola trieda V k dispozícii v rôznych variantoch.

V súčasnosti sú na výber 2 rázvory a 3 celkové dĺžky od 4 895 mm do 5 370 mm. Moderný 2,1-litrový vznetový motor sa dodáva v 3 výkonových variantoch. Najslabší má 100 kW (136 k), stredný 120 kW (163 k) a najsilnejší 140 kW (190 k).

Najsilenejšia pohonná jednotka poskytuje krútiaci moment 440 Nm a spotrebu podľa automobilky 6,0 l/100 km. Všetky motorizácie je možné objednať s pohonom všetkých kolies 4Matic. Na výber je základná verzia a úroveň Avantgarde.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov