Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Limitovaná edícia Mercedes-Benz Sprinter

Úžitkový Mercedes-Benz Sprinter je na trhu už dve desaťročia. Za tento čas si získal kvantum spokojných zákazníkov. Automobilka v súčasnosti pripravila limitovanú edíciu.

Mercedes-Benz vstúpil na trh s veľkými dodávkami s modelom Sprinter v roku 1995. Vozidlá s celkovou hmotnosťou do 3,5 tony boli síce doménou automobilky Mercedes-Benz, no až s príchodom modelu Sprinter sa ešte viac zlepšili predaje.

Presne 20 rokov po predstavení prvého modelu Sprinter prichádza Mercedes-Benz so špeciálnou edíciou, ktorá oslavuje toto jubileum. Mercedes-Benz už vyrobil z triedy Sprinter vyše 2,9 milióna kusov, čo je dobrý dôvod na oslavu.

Automobily jazdia na viac ako 150 trhoch celého sveta. Špeciálny model Edition Sprinter bude v ponuke pre skriňové vozidlo a kombi. Dostupnou farbou bude len strieborná metalíza.

Mercedes-Benz Edition Sprinter Mercedes-Benz Edition Sprinter

Premiérovo v Sprinteri sú lakované aj nárazníky do striebornej farby. Zadné svetlá budú zatmavené, 16-palcové disky budú mať čiernu farbu. Za príplatok budú dostupné 17-palcové disky v lesklej striebornej farbe.

Ďalším plusom špeciálnej verzie sú v sérii dodávané bixenónové svetlomety a pochrómovaná mriežka chladiča. Na bočnej strane bude umiestnený nápis Edition Sprinter. V interiéri pribudnú rohože s nápisom Edition Sprinter a kožené sedadlá. V zadnej časti budú vo verzii kombi zatmavené sklá.

Automobilka vyrobí len obmedzený počet 2 000 kusov. Predávať ho bude v 19-tich európskych krajinách. Na pohon budú slúžiť všetky pre Sprinter bežne dostupné pohonné jednotky.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov