Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan predal vo Veľkej Británii už vyše 10 000 Leafov

Nissan je známy aj vďaka mimoriadne ekologickému modelu Leaf. Práve tohto elektromobilu už predala automobilka vo Veľkej Británii vyše 10 000 kusov.

Pre Nissan je toto číslo veľkým úspechom a míľnikom v “živote” modelu Leaf. Elektromobily sa vo Veľkej Británii tešia veľkej obľube. Nevzťahujú sa totiž na ne niektoré daňové zaťaženia a poplatky za vjazd do miest, ako na vozidlá so spaľovacími motormi.

Už za prvý polrok 2015 predal Nissan vo Veľkej Británii vyše 2 900 Leafov. Je tak nielen najpredávanejším elektromobilom v Európe ale tiež vo Veľkej Británii. Nissa Leaf tam prišiel na trh relatívne nedávno, v roku 2011.

Nissan Leaf

Za prvý polrok tu predali 2 964 Leafov. Je to až 68 % nárast voči rovnakému obdobiu z minulého roka. V júni 2014 predali na tomto trhu 365 elektromobilov Leaf, v júni tohto roka už 554 kusov vozidiel Leaf.

Viac ako polovica z 10 161 predaných Leafov sa predala za posledných 12 mesiacov. To svedčí o stúpajúcej popularite elektromobilov vo Veľkej Británii a tiež o veľkej spokojnosti s konkrétnym modelom.

Trh s elektromobilmi vo Veľkej Británii tak patrí Nissanu Leaf. V prvej polovici roka 2015 získal vyše 63 % zo všetkých prijatých objednávok na elektromobily. Nissa Leaf v týchto dňoch prichádza na trh s limitovanou edíciou Acenta +, ktorá ešte podporí jeho predaje.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov