Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Modernizovaný Citroën C1

Najmenší Citroën na trhu, model C1, absolvuje v lete modernizáciu. Súčasná generácia je na trhu od roku 2012, po troch rokoch jej tak výrobca doprial zmeny dizajnu a nové prvky výbavy.

Za menej ako 1 rok predal Citroën až 66 000 kusov z modelu C1. Do ponuky teraz pribudnú niektoré technologické prvky. Vďaka malým rozmerom je Citroën C1 ideálnym spoločníkom do mestských ulíc.

Facelift priniesol nový farebný odtieň Blue Lagoon, ktorý sa pridal k stávajúcim 7 odtieňom. K dispozícii je tiež dvojfarebné lakovanie, dostupné po prvýkrát aj pre 5-dverový model. V interiéri pribudla nová farebná kombinácia prístrojovej dosky Blue Lagoon.

Na ochranných rohožiach pribudla modrá farba a nové čalúnenie má tiež nový odtieň Blue Lagoon. Vďaka miniatúrnym rozmerom s dĺžkou len 3,46 m a polomerom otáčania len 4,8 m poskytuje vynikajúce vlastnosti v preplnených uliciach miest.

Voliteľnú výbavu rozširuje funkcia Active City Brake, ktorá je významným pomocníkom práve v mestách. Automatické brzdenie dokáže predísť alebo dokonca zabrániť malým dopravným nehodám.

Laserový snímač v hornej časti skla sníma prekážky až do rýchlosti 30 km/h. Prvé upozornenie je vizuálne a zvukové. V prípade že vodič nereaguje, vozidlo začne brzdiť až do úplného zastavenia pred prekážkou.

Novinkou je aj systém Lane Departure Warning, ktorý varuje pred nechceným vybočením z jazdného pruhu. V interiéri môže za príplatok pribudnúť 7-palcový tablet, parkovacia kamera alebo asistent rozjazdu do kopca.

V ponuke sú 4 zážihové pohonné jednotky. Motor VTI ponúka 50 kW (68 k) a je kombinovateľný s manuálnou alebo ETG prevodovkou. Najsilnejší trojvalec PureTech poskytne 60 kW (82 k). Všetky motory spĺňajú emisnú normu Euro 6. Základná cena je stanovená na 10 250 €.

MM, Citroen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov