Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Passat Alltrack

Nedávno predstavená vyvýšená verzia Volkswagenu Passat s názvom Alltrack je už dostupná. Cena nového model v Nemecku začína na 38 550 €.

Nový Passat Alltrack kombinuje výhody mestského vozidla s veľkým batožinovým priestorom a priechodnosťou ľahším terénom. Automobil má v sériovej výbave pohon všetkých kolies 4Motion.

Po obvode celého vozidla sú plastové nárazníky a ochranné prvky, ktoré chránia Passat Alltrack pred odletujúcimi kamienkami alebo konármi stromov. Robustné podbehy zase chránia nástupné lišty pred vodou a blatom.

Svetlá výška je voči bežnej verzii vyššia o 27,5 mm. Strešný nosič je v striebornej eloxovanej farbe a na prednej maske a zadných dverách je nápis Alltrack. Automobil stojí na 17-palcových diskoch, za príplatok sú k dispozícii 18- a 19-palcové.

Vďaka špeciálnemu Offroad pohonu s upraveným podvozkom prejde nový Passat Alltrack horšie dostupné cesty. Na prekonanie prekážok slúži elektronická uzávierka diferenciálu EDS a systém XDS+. Spolu s pohonom všetkých kolies splní Passat Alltrack väčšinu podmienok na vozidlo s priechodnosťou horším terénom.

Volkswagen Passat Alltrack Volkswagen Passat Alltrack

Za príplatok a v štandardnej výbave s motorom TSI (162 kW) je adaptívny podvozok DCC. Passat Alltrack zvládne ťahať až 2 200 kg brzdený príves do maximálne 12 % svahu. V príplatkovej výbave sú rôzne systémy známe z bežného Passatu.

Plne grafický informačný displej nahradí analógový prístrojový štít. Pre tablety na zadných sedadlách je tu systém Rear Seat Entertainment. Nechýbajú najnovšie jazdné systémy vrátane núdzového brzdenia po nehode, parkovacieho asistenta alebo asistenta jazdy s prívesným vozíkom.

Na pohon budú slúžiť zážihové a vznetové motory TSI a TDI. Preplňovaný motor TSI produkuje 162 kW (220 k). Vznetové verzie TDI sú naladené na 140 kW (190 k) a 176 kW (240 k). Všetky motory spĺňajú emisnú normu Euro 6.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov