Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Okolo Slovenska so značkou Škoda

Dnes odštartoval 59. ročník medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Dlhoročný partner podujatia, značka Škoda, posilnila svoju pozíciu a od tohto roku zastrešuje prestížne slovenské cyklistické preteky ako hlavný partner.

Škoda je v tomto ročníku aj partnerom žltého dresu pre najlepšieho pretekára. Preteky Okolo Slovenska sa uskutočnia v dňoch 10. júna až 14. júna.

„Som hrdý, že naša značka, ktorá je historicky neodmysliteľne spätá s cyklistikou, je hlavným partnerom jedných z najstarších pretekov v strednej Európe. Máme pred sebou päť dní skvelej cyklistiky, ktoré ponúknu fanúšikom v rôznych častiach Slovenska výnimočné zážitky. Pozývam všetkých, ktorým tento šport učaroval tak ako nám, nech prídu povzbudzovať a vytvoriť takú atmosféru, akú vytvárajú fanúšikovia na Tour de France,“ hovorí Ing. Karel Sklenář, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Na cyklistov z 23 tímov čaká na tohtoročnom Okolo Slovenska 5 náročných etáp a 861 kilometrov v sedle bicykla. 59. ročník pretekov dnes slávnostne odštartoval v Šahách. Na záverečný finiš sa môžu tešiť fanúšikovia cyklistiky v nedeľu v hlavnom meste, kde sa uskutoční aj záverečná ceremónia vyhlásenia víťazov. O prestížny žltý dres s okrídleným šípom bude v pelotóne bojovať aj 22 slovenských pretekárov, okrem iných aj Juraj Sagan a Michael Kolář z profi tímu Tinkoff-Saxo. Všetky informácie o pretekoch nájdu fanúšikovia cyklistiky na www.okoloslovenska.com.

 

Okolo Slovenska 2015

1. etapa: Šahy – Telgárt 181 km

2. etapa: Telgárt – Poprad (Spišská Sobota) 158,6 km

3. etapa: Poprad – Žiar nad Hronom 195 km

4. etapa: Žiar nad Hronom – Nové Mesto nad Váhom 201,7 km

5. etapa: Nové Mesto nad Váhom – Bratislava 125 km

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov