Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mitsubishi pre čistotu ovzdušia

Mitsubishi Corporation slávnostne uviedla  26. mája 2015 do prevádzky mega-solárnu elektráreň v Tadewara, v meste Nagasaki na Západe Japonska.

Zariadenie, ktoré prevádzkujú v spolupráci so spoločnosťami Toda Corporation a Mitsubishi UFJ Lease & Finance, dokončili 14. apríla 2015 a skúšobnú činnosť začalolo 15. apríla 2015.

mitsubishi a

Zariadenie na výrobu elektrickej energie bolo vybudovali na voľnom priestranstve o rozlohe 28 hektárov, na ktorom sa malo pôvodne nachádzať golfové ihrisko. Projekt bol navrhnutý tak, aby bral ohľad na okolité životné prostredie a aby obmedzil akékoľvek modifikácie pôdy, ako sú napr. výkopové práce, na minimum. Členitosť terénu bola navyše zameriavaná špeciálnymi 3D skenermi s cieľom optimalizovať usporiadanie solárnych panelov tak, aby tieto čo najlepšie zachytávali slnečné lúče.  Vďaka tomuto projektu majú byť zabezpečené stabilné dodávky čistej elektrickej energie v priebehu nasledujúcich 20 rokov.

Mitsubishi Corporation doposiaľ zrealizovala osem mega-solárnych projektov v Japonsku, z ktorých šesť už bolo uvedených do prevádzky, vrátane projektu v Nagasaki. Mitsubishi Corporation bude aj naďalej rozvíjať a prevádzkovať projekty zamerané na výrobu elektrickej energie, vrátane tých, ktoré využívajú obnoviteľné zdroje energie, v snahe prispieť k stabilnej dodávke elektriny ekologicky šetrným spôsobom.

Mitsubishi (šr)

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov